Skoro jasno
15°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Po Zagorovej hlási zdravotné problémy ďalšia česká hviezda! Speváčka prišla o hlas!
Zdielať na

Po Zagorovej hlási zdravotné problémy ďalšia česká hviezda! Speváčka prišla o hlas!

Archívne video

Sympatická speváčka Marie Rottrová vlani dovŕšila osemdesiatku, ale akoby sa jej čas ani netýkal. Vyzerá na svoj vek naozaj veľmi dobre a zväčša sa tak aj cíti. Po svojom boku má manžela, ktorý je od nej mladší o šesnásť rokov a chce, a aj dokáže s ním zjavne držať krok. Ale ako naschvál, práve na svoje okrúhle vlaňajšie narodeniny, ktoré mala osláviť 13. novembra, ochorela na covid, a tak musela oslavy odložiť. Našťastie všetko dobre dopadlo a covid bez väčších problémov ustála. Teraz ju osud opäť skúša, keď ochorela a musí rušiť koncerty.

​Aj obyčajná chrípka môže narobiť v tele človeka veľký prievan, ako sa o tom teraz presvedčila aj Marie Rottrová. Choroba ju pripravila o hlasivky, čo je pre speváčku, pochopiteľne, hotová katastrofa. V horúcich dňoch druhej polovice júla musela ležať doma, namiesto toho, aby svojím spevom potešila divákov na jej koncertoch. Ale ani začiatkom augusta ešte nebola schopná koncertovať na Slovensku na hrade Beckov, práve kvôli strate hlasu. Veľmi ju to mrzelo, na svojich priaznivcov sa iste tešila.

"Tentokrát to bola chrípka a dala mi poriadne zabrať," povedala pre Ahaonline na vysvetlenie svojich zrušených koncertov. "Musela som si dať do poriadku hlasivky, ktoré tou chrípkou dostali poriadne zabrať," zverila sa Rottrová so skutočne veľkým problémom vzhľadom na jej povolanie. Pre potešenie jej fanúšikov ale dodala, že je už v poriadku a najbližšiu sobotu plánuje spievať na koncerte v Karlových Varoch. "Veľmi sa na všetkých fanúšikov teším," dodala legenda českej hudobnej scény, ktorá si napriek veku  zaslúžený odpočinok stále nedopraje.

Vypočujte si jednu z najznámejších piesní Marie Rottrovej s názvom Lásko, voníš deštěm: 

V minulosti ale už so spevom načas prestala dvakrát a nemyslela, že bude ešte niekedy vystupovať na koncertoch. Po prvýkrát to bolo ešte pred jej päťdesiatkou."Napríklad v 80. rokoch, keď som mala plný program koncertov, deti a bola som na všetko sama. Cítila som, že niet úniku, pracovala som pod tlakom. Na jednom koncerte som si nemohla spomenúť na jediný text svojej piesne," prezradila svojho času pri spomienke na najťažšie chvíle, ktoré vo svojom živote zažila. Pred pár rokmi prerušila svoju kariéru druhýkrát. 

Marie potešila fanúšikov na Instagrame správu o zlepšení jej zdravotného stavu:

"Tiež som bola trochu unavená. Opäť toho bolo príliš veľa. Spievala som s tromi kapelami," ozrejmila dôvody. Spievanie je ale po čase chýbalo. Na pódium ju vrátila Hana Zagorová (75). "Bola to ona, kto ma po dvoch rokoch môjho odpočinku pozvala ako hosťa na svoj vianočný koncert," spomínala. Zagorová, žiaľ, doplatila na covid a následky si nesie dodnes. S koncertmi musela preto prestať, ale snáď sa na scénu vráti zakrátko aj ona.

Súvisiace články

Najčítanejšie