Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Tri deti, 25 spoločných rokov a predsa to neustáli! Líder jednej z najslávnejších kapiel sveta sa rozvádza!
Zdielať na

Tri deti, 25 spoločných rokov a predsa to neustáli! Líder jednej z najslávnejších kapiel sveta sa rozvádza!

Archívna reportáž

Nemilé prekvapenie fanúšikom pripravil významný člen slávnej americkej heavy metalovej skupiny Metallica James Hetfield (59), keď práve na 25. výročie svojho sobáša podal žiadosť o rozvod. Ešte donedávna sa vyjadroval, ako úžasne mu jeho manželka Francesca pomáha v jeho boji s alkoholizmom, zjavne sa ale vyskytlo čosi, čo vzťah zlomilo.

​Žiadosť o rozvod mal podať líder najslávnejšej metalovej kapely ešte začiatkom roka a snažil sa to udržať v tajnosti, píše portál TMZ. Niet pochýb, že pre rodinu je to veľmi nepríjemná situácia. Ešte donedávna boli manželia považovaní za priam zázračný úkaz medzi rockermi. 

James a Francesca sa prvýkrát stretli v roku 1992 na turné kapely na podporu ich dnes už najslávnejšieho čierneho albumu. Francesca vtedy pracovala v štábe turné v oddelení garderóby. O päť rokov neskôr sa zosobášili, presnejšie 17. augusta 1997, a práve dnes je to teda presne 25 rokov. Počas manželstva sa im narodili tri deti, dve dcéry Cali Tee (24) a Marcella Francesca (20) a syn Castor Virgil (22), ktorý nedávno začal kráčať v stopách svojho otca s vlastnou kapelou Bastardane. Vyzerá, že sú si obaja blízki, pričom James rád odovzdáva synovi svoje dlhoročné skúsenosti.

Metallica aktuálne vďaka seriálu Stranger Things očarila aj tých, ktorí si k nej doteraz nenašli cestu: 

"Môj otec mi rozprával veľa svojich hororových príbehov z turné, keď bol mladý, takže mám pocit, že nám to pomáha, aby sme sa mohli vopred poučiť z jeho chýb. Ako napríklad to, že si necháš všetku výbavu v aute a všetko ti z neho ukradnú, alebo to s párty možno trochu preženieš a potom ďalší koncert nebude taký skvelý, jednoducho veci o dôslednosti, čo je podľa mňa naozaj dôležité," zveril sa o spolupráci s otcom Castor.

Jedna zo starších fotiek rodiny, dnes sú už deti Hetfieldovcov dospelé:

Rodina znamenala pre Jamesa veľa. Bola aj hlavnou motiváciou k liečbe závislosti od alkoholu. "Strach bol pre mňa veľkou motiváciou. Najviac som sa bál straty rodiny," zveril sa v jednom rozhovore. Napriek tomu, že bol pod vplyvom alkoholu dokonca aj násilný, až ho raz manželka preto vyhodila z domu, neopustila ho a podporovala ho počas každej liečby. Dlho sa mu darilo abstinovať, ale práve vlani v septembri musela Metallica zrušiť koncerty z dôvodu jeho opätovného podstúpenia liečby závislosti. Čo je ale za tým, že sa s manželkou rozhodli ísť na prahu šesťdesiatky od seba, ostáva nateraz len medzi nimi.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie