Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Najťažšie chvíle! IMT Smile prosí fanúšikov o darovanie krvi, člen kapely bojuje s rakovinou!
Zdielať na

Najťažšie chvíle! IMT Smile prosí fanúšikov o darovanie krvi, člen kapely bojuje s rakovinou!

Kapela IMT Smile patrí právom už tri dekády na absolútne výslnie slovenskej hudobnej scény. Počas celej doby prinášajú fanúšikom jednu skvelú pesničku za druhou a na koncertoch robia takú šou, že aj mnohí svetoví hráči by bledli závisťou. Priaznivcov dávajú zo seba všetko, teraz ale potrebujú pomoc oni.

​Hoci je jasné, že najväčšou hviezdou kapely je spevák Ivan Tásler, obrovský podiel na úspechu má aj jeho brat Miro, s ktorým dokopy tvoria tri písmenká v názve skupiny, no čo by boli oni dvaja bez ostatných muzikantov po boku. Každá kapela je živý organizmus, kde je potrebný každý jeden člen.

A za jedného z nich teraz prosia fanúšikov o pomoc. "Ak poznáte niekoho s krvnou skupinou 0 NEGATÍV, tak sa nám, prosím, ozvite. Hľadáme darcov krvi," znie výzva, ktorá v utorok nemilo zaskočila desaťtisíce priaznivcov kapely.

IMT Smile žne už 30 rokov úspechy aj vďaka vždy dobre vyskladanej zostave kapely:

"Možno ste si všimli, že na koncertoch od 29.7. s nami na pódiu chýba náš najmladší člen kapely, Peťo Bartoník. Peťovi, žiaľ, diagnostikovali onkologické ochorenie. Je hospitalizovaný v nemocnici a postupuje liečbu," zverili sa s tou najťažšou správou o kolegovi, ktorý ešte nebol na svete, keď kapela vznikla.

Peter Bartoník (27) na Instagram prispel naposledy ešte v roku 2019, no teraz profil oprášil a prosbu zdieľal aj on. Výzva na darovanie krvi je v lete, ako obvykle, obzvlášť akútna. Darcov je pomenej, no vzácnu tekutinu stále treba. Ako je jasné zo stoviek komentárov pod príspevkom kapely, ozvalo sa mnoho ľudí s vyhovujúcou krvnou skupinou. Nepochybne všetci držia mladému basgitaristovi palce, aby sa aj vďaka každej darovanej kvapke podarilo dotiahnuť liečbu do víťazného konca.

Bartoník (prvý zľava) veľmi aktívny na Instagrame nie je, no výzvu na darcovstvo zdieľal aspoň v stories:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Peťo Bartoník (@petobartonik)

Súvisiace články

Najčítanejšie