Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Kým Patrasová hovorí o idylke, Slováček sa chce pre TOTO odsťahovať na opačný koniec planéty!
Zdielať na

Kým Patrasová hovorí o idylke, Slováček sa chce pre TOTO odsťahovať na opačný koniec planéty!

Archívna reportáž

Počas horúcich letných dní iste každý myslí na dovolenku, kde sa môže nejako osviežiť. Inak to nemá ani herečka Dagmar Patrasová (66). Po dovolenke s manželom a ich priateľmi v Tunise, spomínala ďalšiu v gréckych Aténach, kam ju mal pozvať spolu s manželom ich grécky priateľ. O tom ale vraj nič nevie Felix Slováček (79), s ktorým sú po siedmich rokoch jeho verejnej nevery od vlaňajšieho decembra zase spolu. Ale ako sa zdá, nie vždy im to aj klape. Felixovi má vraj prekážať manželkine časté popíjanie, čo je veľkou prekážkou k ich celkovému porozumeniu.

​Na rozdiel od idylických predstáv Patrasovej, Slováček sa najbližšie na dovolenku vôbec nechystá a opäť to dal najavo spôsobom, že jeho manželka z toho vychádza ako pomýlená. Tvrdí, že nič také rozhodne neplánuje, nakoľko jeho kalendár s termínmi vystúpení je vraj nabitý. Má však obavy, že sa to môže zakrátko zmeniť z dvoch hlavných dôvodov. "Mám z toho strach, jednak sa nám horší koronavírus, jednak je tu veľká inflácia. Čoskoro sa môže stať, že ľudia už jednoducho nebudú mať peniaze na umenie a koncerty, takže prestanú chodiť," zveril sa pre ŽivotvČesku. Ale bojí sa aj dôsledkov, ktoré môže vyvolať celosvetová kríza. "Niekedy sa bojím, že tu vypukne občianska vojna, ak to takto pôjde ďalej. Nikto nevie, kam až tá situácia dôjde, ale ak budú mať ľudia hlad, tak jednoducho vezmú sekeru a pôjdu si to jedlo vziať násilím," vyslovil nahlas svoje obavy Slováček.

Hudobník si preto v hlave robí plány, ako sa tomu vyhnúť. Má už svoj vek, keď by si chcel už dopriať zaslúžený odpočinok s občasnými vystúpeniami na spestrenie. Ak to nepôjde v jeho rodnej krajine, pripúšťa, že bude musieť odísť niekam inam. "Najskôr by som uvažoval o Južnej Amerike alebo Austrálii, nikam inam sa sťahovať teraz už asi nemá zmysel. Do USA by som teraz určite nešiel. Od tej doby, čo tam zakázali potraty, sa mi zdá, že sa to tam pomaly balkanizuje," vymenúva možnosti znepokojený Felix. Veľmi silno vníma aj zložitú situáciu na rusko-ukrajinskej hranici, do ktorej sa aktívne zapájajú aj mnohé západné krajiny vrátane Česka. 

Ktovie, či sa saxofonista o svojich obavách a plánoch na vysťahovanie z republiky rozpráva aj s Dádou, lebo tá je navonok spokojná. "Cítim sa teraz naozaj dobre, konečne máme s manželom po rokoch doma pokoj, takže som za to rada," tvrdí Patrasová, pričom práve spomenula aj plány na dovolenku v Aténach, kam mali ísť spolu s Felixom, čo ale on vyvrátil "Nanajvýš koncom augusta, ak mi náhodou zostane nejaký čas, si možno urobím nejaký last minute výlet, inak nič," oznámil stroho. Možno by sa mali manželia vo svojich plánoch viac skoordinovať, aby nevyzneli trápne. Najmä Felix nemá voči Dagmar veľkú empatiu a potom sa čuduje, že to jeho manželka tak celkom nezvláda a uchyľuje sa k poháriku. Zdá sa, že tu skutočná idylka len tak ľahko nenastane.

 Felix Slováček má obavu z budúcnosti v súvislosti zo situáciou vo svete:

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie