Skoro jasno
23°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Šokujúci moment v živote hviezdneho speváka! Má brata, o ktorom netušil!
Zdielať na

Šokujúci moment v živote hviezdneho speváka! Má brata, o ktorom netušil!

Archívna reportáž

Charizmatický írsky spevák skupiny U2 a aktivista Bono Vox (62) plánuje ešte tento rok vydať autobiografiu. Preslávil sa začiatkom 80. rokov a stal sa jednou z najväčších rockových hviezd planéty, tak niet pochýb, že má o čom písať. Len nedávno prezradil pre BBC niečo, o čom doteraz oficiálne nehovoril. Týka sa to rodinného tajomstva súvisiaceho s jeho otcom. Hoci sa to od neho dozvedel pred vyše dvadsatimi rokmi, svet to počul po prvýkrát.

​Spevák U2 je už dávno zmierený s nečakanou správou, ktorú mu v roku 2000 konečne priznal jeho otec Bob Hewson. Krátko pred skonom mu vyjavil tajomstvo, že má brata. Jeho matkou je istá žena, s ktorou ho spájalo roky hlboké priateľstvo. "Spýtal som sa ho, či miloval moju matku, a on povedal, že áno. A ja som sa spýtal, ako sa to mohlo stať, a on povedal, že sa to môže stať, a že sa to snaží napraviť. Neospravedlňoval sa, len konštatoval, toto sú fakty. A ja som s tým zmierený," vyjavil Bono pre BBC útržok z iste nezabudnuteľného rozhovoru. Matka, ktorá zomrela, keď mal Bono, vlastným menom Paul David Hewson, iba štrnásť rokov, sa to vraj nikdy nedozvedela. 

"Môj otec toho zjavne veľa prežíval, ale čiastočne mal hlavu inde, pretože jeho srdce bolo inde," konštatoval spevák, ktorý si k otcovi bližší vzťah dovtedy nikdy nenašiel, ale po jeho priznaní sa to zmenilo. Pochopil, prečo ich vzťah nefungoval. "On sa vyrovnával s mnohým. Nevedel som celkom presne, čo sa deje. A následne som pochopil, že sa vyrovnával aj s inými vecami. Som si istý, že to so mnou bolo ťažké," priznal sa spevák, ktorá si už v puberte našiel náhradu za otca vo vášni k hudbe, k svojej skupine a neskôr v láske k manželke. Bono sa vyznal, že je veľmi rád za to, že v istom okamihu svojho života našiel nového člena rodiny, svojho nevlastného brata, ktorého "miluje a zbožňuje". Okrem neho má ešte vlastného staršieho brata Normana. 

Pozrite si jedno z prvých televíznych vystúpení kapely U2 z roku 1978, Bono mal v tom čase iba 18 rokov:

Pre tohto írskeho umelca boli rodinné väzby vždy veľmi dôležité. Svoj komplikovaný vzťah s otcom, ktorý trval celé desaťročia, vyspieval v dojímavej skladbe Sometimes You Can't Make It on Your Own, ktorá je na albume How To Dismantle An Atomic Bomb z roku 2004. Pieseň má videoklipom, v ktorom sa frontman U2 vracia do ulíc svojho detstva v rodnom Dubline, získala niekoľko ocenení a zostáva veľmi emotívnym momentom života írskej kapely. Fanúšikovia U2 nepochybne vedia, že prostredníctvom piesní zrekonštruoval Bono mnohé osobné príbehy - napríklad hit The Sweetest Thing bola ospravedlnením jeho manželke. S tou sú v zväzku už rovných 40 rokov a majú 4 deti. O ľavobočkoch sa nevie, Bono sa teda zjavne "nepotatil", našťastie.

Bono počas rozhovoru odhalil veľké rodinné tajomstvo: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa U2 (@u2)

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie