Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Festival, na ktorý môže byť Slovensko hrdé! A užila si ho aj prezidentka, premiér či minister
Zdielať na

Festival, na ktorý môže byť Slovensko hrdé! A užila si ho aj prezidentka, premiér či minister

One Day Jazz Festival sa v súčasnosti radí medzi popredné medzinárodné festivaly, ktoré majú osobitosť aj tradíciu. Vytvára príležitosti pre hudobníkov a umelcov odprezentovať svoje umenie naživo pred publikom a tiež prepojiť domácu a svetovú hudobnú scénu. Festival práve otvoril sériu svojich koncertov na Bratislavskom hrade a dobrú hudbu si vychutnala aj pani prezidentka.

Na Slovensku opäť privítame veľké hviezdy svetovej ale aj českej a slovenskej hudobnej scény. One Day Jazz Festival sa koná už po pätnástykrát, možno ho teda označiť za tradičné podujatie. Na úvodnom podujatí na Bratislavskom hrade opäť vystúpila špička hudobnej scény, z našich hviezd nesmrteľný Peter Lipa, za Česko famózny Dan Bárta.

Spolupráca s Danom Bártom mala na festivale premiéru. "Pre mňa je to fajn, Peter Lipa je pre mňa legenda, zahráme si spolu 100-ročný jazz a bude dobre," zhodnotil dokonalou slovenčinou sympatický spevácky génius Bárta. Vystúpeniu na hrade sa potešila aj legenda slovenského jazzu. "Teším sa z každého jazzového festivalu, z každého koncertu, z každej radosti, ktorá je spojená s hudbou," zhodnotil slovenský jazzový bard Lipa.

One Day Jazz Festival nevynechal ani minulý rok:

​Okrem prezidentky Zuzany Čaputovej a premiéra Eduarda Hegera si ODJ na hrade vychutnal aj minister zahraničných vecí. "Počúvam ich a medzi mojich obľúbených interpretov patria aj tí, ktorých sme dnes videli. Je skvelé, že máme na Slovensku One Day Jazz festival," zhodnotil Ivan Korčok. "Program je veľmi bohatý, budeme to v rôznych obmenách ťahať po slovenských mestách do 2. júla. Príďte všetci na dobrú hudbu," uzavrel pozvaním, ktoré sa nedá odmietnuť organizátor ODJ, skvelý bubeník Martin Valihora.

Súvisiace články

Najčítanejšie