Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Bola to samovražda! Hviezdna speváčka si vzala život, psychické problémy majú aj jej slávne dcéry
Zdielať na

Bola to samovražda! Hviezdna speváčka si vzala život, psychické problémy majú aj jej slávne dcéry

Zdroj: Reprofoto/Yahoo.com

Cez víkend obletela svet smutná správa - navždy z tohto sveta odišla legenda country hudby, Američanka Naomi Judd. Vyšlo najavo, že smrť si zvolila dobrovoľne. Mama hviezdnej herečky Ashley Judd bojovala roky s psychickými problémami.

​Country legenda Naomi Judd si v sobotu vzala život po dlhoročnom boji s duševnou chorobou vo veku 76 rokov, informovali viaceré zdroje magazínu People. Naomine dcéry Ashley Judd a Wynonna Judd oznámili matkinu smrť tento víkend v emotívnom vyhlásení. "Dnes sme my, sestry, zažili tragédiu. Stratili sme našu krásnu matku pre duševnú chorobu. Sme zdrvené. Prechádzame hlbokým smútkom a vieme, že tak, ako sme ju milovali my, milovala ju aj verejnosť," píše sa vo vyhlásení. 

Naomin manžel Larry Strickland, s ktorým boli svoji 32 rokov, vo vlastnom vyhlásení dodal: "Rodina Naomi Judd žiada o súkromie počas tohto srdcervúceho obdobia. V súčasnosti nebudú zverejnené žiadne ďalšie informácie". Naomine dcéry sa v nedeľu pri uvádzaní ich zosnulej matky do Siene slávy country hudby rozplakali. Wynonna (57) a Ashley (54) sa objavili na pódiu počas udeľovania cien v Nashville len deň po smrti svojej matky, pretože The Judds - hudobné duo Naomi a Wynonny, boli na slávnosť pozvané. "Moja mama vás tak veľmi milovala," povedala publiku uslzená Ashley, "a je mi ľúto, že nemohla vydržať až do dnešného dňa. Vaša úcta k nej a váš ohľad na ňu skutočne prenikli do jej srdca, a bola to vaša náklonnosť k nej, ktorá ju v posledných rokoch naozaj udržiavala pri živote".

Vypočujte si duo The Judds:

Naomi otvorene hovorila o svojich problémoch s duševným zdravím. Počas rozhovoru v relácii "Good Morning America" v roku 2016 speváčka povedala, že čelila "extrémnej" a "ťažkej depresii", ktorá ju nútila uzavrieť sa do seba. Vysvetlila, že jej stav sa zhoršil po tom, ako v roku 2011 prestali s Wynonnou koncertovať ako The Judds. "Fanúšikovia ma vidia žiariacu, s trblietkami vo vlasoch, že to som naozaj ja. Ale potom som prišla domov a tri týždne som nevychádzala z domu, nevyzliekla sa z pyžama a nedodržiavala som normálnu hygienu. Bolo to naozaj zlé," povedala speváčka, ktorá vraj o samovražde uvažovala viackrát.

Na profile dua mamy a dcéry je smutný odkaz:

Aj jej najstaršia dcéra Wynonna minulý rok povedala, že sa v 18 rokoch pokúsila o samovraždu a stále trpí depresiami. "Mám myšlienky, pri ktorých si hovorím: 'Toto je príliš,' a potom niekomu zavolám, pretože som sa zasekla v mojom smútku, kde som si nedokázala pomôcť," zverila sa s tým, že je ale pre ňu ťažké žiadať druhých o pomoc. Aj niekdajšia hviezdna herečka Ashley otvorene hovorila o svojich vlastných bojoch, keď sa aj oficiálne liečila pre jej "závislosť vo vzťahoch, depresie, obviňovanie, zúrivosť, otupovanie, popieranie a minimalizovanie svojich pocitov". Jej správanie liečili ako závislosť a v súčasnosti ho už dokáže ovládať.

Najčítanejšie