Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Poriadne prekvapenie! Stačila jedna akcia a Lucie Bílá si vyhliadla TOHTO o polovicu mladšieho speváka!
Zdielať na

Poriadne prekvapenie! Stačila jedna akcia a Lucie Bílá si vyhliadla TOHTO o polovicu mladšieho speváka!

Archívna reportáž

Skromný finalista speváckej súťaže v roku 2009 Janko Bendig (28) sa za vyše dvanásť rokov odvtedy vypracoval na vcelku úspešného speváka. Dá sa predpokladať, že jeho popularita teraz stúpne ešte viac po uvedení jeho nového songu. Pošťastilo sa mu totiž padnúť do oka najväčšej hviezde českého popu, Lucii Bílej (55). Ich duet je horúca novinka, ktorú si na youtube pozrelo hneď v prvý deň viac ako 160 000 ľudí. Pieseň sa volá Jednu malou chvíli a hneď získala veľa pozitívnych ohlasov od divákov, ktorí okrem Bendiga videli v klipe aj Báru Munzarovú a Milana Šenkiho.

​Sympatický spevák má z toho obrovskú radosť, je to pre neho veľká životná príležitosť. "Ja tomu hovorím splnený sen. Pre mňa to bola neuveriteľná výzva, pretože spievať v štúdiu pred Luckou Bílou a nakrúcať videoklip po jej boku bola neuveriteľne hustá skúsenosť," vyznal sa pre portál ŽivotvČesku.cz. Šťastná náhoda chcela, aby si ho vlani na obnovených Slávikoch táto slávna speváčka všimla. "Sám som bol prekvapený, pretože Lucka ma oslovila potom, keď sme sa stretli na odovzdávaní slávikov. Keď som tam vystupoval, prišla za mnou a povedala mi, že som sa jej páčil najviac a vymyslela, že by sme mohli spolu niečo urobiť. Samozrejme, že som skákal od radosti. Párkrát som si hovoril, že to raz vyjde, že možno o päť rokov budem mať duet s Luckou Bílou. A vidíte, vyšlo to oveľa skôr," zveril sa Bendig. 

Pre mladého speváka je mnohonásobná zlatá slávica veľkou autoritou."Je to diva, legenda. Kto je v súčasnosti u nás a na Slovensku viac ako Lucie Bílá?" položil v rozhovore otázku uveličený Bendig, ktorý mal s ňou pri nahrávaní klipu len tie najlepšie skúsenosti. "Prekvapila ma tá jej ľudskosť, dokázali sme sa celé hodiny rozprávať o rôznych veciach. Je to veľmi láskavá a milá žena s obrovským srdcom. Mal som strach, že sa pred ňou budem báť hovoriť, trochu som sa hanbil, ale potom sme sa báječne porozprávali. Zároveň je to naozaj neskutočná profesionálka a to, aký vzťah má k hudbe, je naozaj krásne," vyznal jej kompliment.

Vypočujte si spoločnú pieseň Lucie Bílej a Jana Bendiga s názvom Jednu malou chvíli: 

Prezradil aj niečo o obsahu tejto jeho novej piesne."Myšlienkou piesne je to, že Lucka sa už za svoj život poučila zo svojich chýb. Ja mám svoje prešľapy ešte pred sebou. Hrám človeka, ktorého sláva zaslepí a utne komunikáciu so svojou rodinou. Keď je život jedného z rodičov v ohrození, tak si uvedomím, čo by som mohol stratiť. To by si opäť mali ľudia uvedomiť práve v tejto dobe, keď nás ohrozuje vojna," vysvetlil Bendig, ktorý s Luciou Bílou vystúpi na jej aprílovom koncerte v Lucerne. Jeho ďalšia spolupráca s hviezdnou speváčkou nie je vylúčená. O niečom spolu vraj už uvažovali, ale zatiaľ si to necháva ako prekvapenie. 

Lucie si mladšieho kolegu nevie vynachváliť, spoločným hudobným počinom sa pochválila aj na sociálnej sieti: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Lucie Bílá (@luciebila)

Súvisiace články

Najčítanejšie