Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Vydesení priaznivci legendárneho Neckářa! Je TOTO následok mŕtvice?!
Zdielať na

Vydesení priaznivci legendárneho Neckářa! Je TOTO následok mŕtvice?!

Zdroj: ahaonline.cz

V posledných dvoch rokoch, keď sa kvôli covidu rušili koncerty, sa na verejnosti veľmi neobjavoval ani Václav Neckář (78). Výnimkou bolo pár koncertov, keď vlani skupina Bacily, s ktorou účinkuje, oslávila 50. výročie od svojho založenia. Naplánovali si k tomu jubilejné koncerty s názvom Václav Neckář a Bacily - Príbehy, piesne a balady.

​Na jednom koncerte mal ale Vašek problém s koordináciou pohybu. Je to dôsledok mozgovej mŕtvice, ktorá ho postihla pred dvadsiatimi rokmi."Než na to javisko vylezie, mám pocit, že tam nedolezie. V momente, keď sa tam objaví, vidí, že tam to publikum je, že z neho ide tá energia, on ju prijme a naraz ožije," zveril sa vlani v relácii My dvaja a čas Václavov brat, skladateľ a hudobník Jan Neckář. Václav ale akoby nechcel vnímať svoj hendikep. Občas si na pódiu trúfne aj na nejaký svoj povestný tanečný kúsok. To sa mu takmer vypomstilo pri jednej otočke. "Tým, že má trošku problém s ľavou nohou, tak keď je niekde na pódiu, čo sa niekedy stane, že sú tam nerovnosti, alebo je pristavené pódium a tá podlaha tam nie je celkom presne v rovine, tak nielen on, ale aj my môžeme zakopnúť. Jemu sa to väčšinou stane, takže ho potom chytáme," prezradil Honza.

Čo presne sa udialo a ako reagovali diváci na hrozivú situáciu, vedia len oni. Vašek si ale z toho veľkú hlavu nerobil. "Tam bolo veľa stojanov a málo miesta. Keď som sa zatočil, letel som s mikrofónom. Trochu karambol, ale zvládli sme to. Ani sme sa nezastavili a behom hrania sa všetko napravilo a bolo to dobré," pokojne skonštatoval, akoby sa vlastne ani nič nestalo, hviezdny spevák, ktorého krédo je vraj známe Nehádzať flintu do žita.

Pripomeňte si legendárny romantický hit od Vaška Neckáře s názvom Kdo vchází do tvých snů má lásko:

Nedávno sa zas jeho fanúšikovia vystrašili, keď ho uvideli na najnovšej fotografii na sociálnej sieti. Jedno oko má na nej nápadne vypúlené, zatiaľ čo druhé je takmer zatvorené. Z magazínu Sedmička sa preto opýtali jeho brata, či je Václav v poriadku. "Teraz tu stojí vedľa mňa a s očami nič nemá, má ich obe rovnaké," odpovedal s pokojom. "On to robí zámerne. Keď napríklad niečo fotíme, Václav sa rôzne ksichtí a naschvál prižmuruje jedno oko. To on robí normálne a robí to už od detstva," zdôvodnil Jan príčinu čudne vyzerajúcich bratových očí na fotografii. Ťažko povedať, či je to naozaj len hrou, lebo aj na ostatných fotkách je rozdiel medzi očami zjavný. Nemusí to ale znamenať nič vážne, prosto ide len o následok dávnej mŕtvice. Vaška trápi skôr únava a problém s chôdzou. Napriek tomu mu nechýba optimizmus. 

Vaškov brat Jan mu po mozgovej príhode, ktorá ho v roku 2011 postihla za volantom auta, zachránil život:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Václav Neckář (@vasekneckar)

Súvisiace články

Najčítanejšie