Skoro jasno
19°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Katka Žbirková odtajnila, aké boli posledné Mekyho chvíle! TOTO napísal v poslednej SMS!
Zdielať na

Katka Žbirková odtajnila, aké boli posledné Mekyho chvíle! TOTO napísal v poslednej SMS!

Archívna reportáž

Ešte dlho budú doznievať v dušiach fanúšikov Mekyho Žbirku (†69) spomienky na jeho nečakaný skon. Práve tento rok mal osláviť svoje životné jubileum a dôkladne sa na neho pripravoval. Všetko komplikovalo jeho závažné ochorenie, ale nikomu by nenapadlo, že to bude fatálne. Meky ale stihol dokončiť svoj nový album a jeho produkciu dostal na starosť jeho syn David (27). Nakoniec už všetko ďalej riešil, žiaľ, bez otca. Ešte z nemocnice mu však Žbirka posielal pokyny pomocou SMS správ.

​Aj jeho úplne posledná SMS správa, ktorú poslal synovi, sa týkala albumu, ktorým posledné mesiace žil naplno. "Stále nad ním premýšľal a pracoval na ňom aj v nemocnici. Dokonca posledná SMS správa, ktorú poslal synovi Davidovi, sa týkala práce,“ prezradila Katka Žbirková pre Blesk"Písal v nej, ako si praje, aby šli piesne za sebou na albume,“ vysvetlila, čoho sa správa, o ktorej asi on netušil, že je posledná, týkala. Napriek chorobe neležal na posteli len tak bezvládne. "Meky tam ležal so zápalom pľúc, ale nijako sa to neprejavovalo na jeho hlase. Dokonca si v nemocnici spieval, " spomínala Katka Žbirková na jeho celoživotnú vášeň.

Ako ona, tak aj syn David nepoľavujú v ich úsilí pokračovať na odkaze Mekyho pre jeho priaznivcov. Minulý týždeň vyšla prvá pieseň z nového albumu, ktorá je duetom Žbirku a syna Davida. Má názov Nie si sám. "Vyšlo to v deň, keď Rusko napadlo Ukrajinu. Až ma mrazí zo slov v tejto piesni: Nie si sám, môj maják v mori zla vo vlnách rozoznáš, nemaj strach, vyjdi von!“ dojímavo citovala slová z piesne Kateřina Žbirková. Verí, že mierumilovný Meky by iste proti tejto vojne nahlas protestoval. Jeho pieseň je však dostatočnou výzvou, aby ľudia rozoznávali dobro od zla. On sám sa snažil byť majákom.

Vypočujte si pieseň Nejsi sám od Mira Žbirku a jeho syna Davida:

Od skonu svojho manžela nemá Kateřina čas na dlhé spomínanie. "Musím povedať, že on mi zanechal toľko úloh, že ja mám každý deň pocit, že je stále tu a že ma úkoluje. Mám toho toľko, že nemám veľa času na to myslieť, nie je tam vlastne žiadne prázdno. Zatiaľ nenastalo. Či nastane niekedy v budúcnosti, to nemôžem vedieť," prezradila vdova ako na tom je. Má už aj plnú hlavu starostí so spomienkovými  koncertami k manželovmu nedožitému jubileu, ktoré sa majú konať na jeseň v Prahe, Bratislave a Londýne pod názvom Pocta Mirovi Žbirkovi 70.

Kateřina oddane napĺňa odkaz slávneho manžela aj po jeho smrti:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Miro Zbirka (@mirozbirka)

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie