Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Mohla Karlovi TOTO spraviť?! Priznanie Ivany Gottovej trhá srdce!
Zdielať na

Mohla Karlovi TOTO spraviť?! Priznanie Ivany Gottovej trhá srdce!

Archívna reportáž

Presne pred týždňom si už mohli skutočne všetci pozrieť dokumentárny film o Karlovi Gottovi (†80), keď ho odvysielala česká štátna televízia. Film mal po ročnom odklade vlani v októbri premiéru za účasti vdovy Ivany Gottovej (45) s dcérami a hneď nato bol uvedený aj v kinách. Na Vianoce pribudol aj medzi filmami na jednej streamovacej spoločnosti. Napriek tomu mala aj televízna premiéra obrovskú sledovanosť. Na dokument reagovali diváci v prevažnej miere veľmi pozitívne, aj keď sa našli aj jeho kritici, že bol príliš patetický. Režisérka striedala rôzne roviny, z ktorých sa snažila citlivo rozvíjať príbeh Gottovho života. Jeho súčasnosť preplietala s archívnymi snímkami. Vzniklo obrovské množstvo materiálu, ktorý potom musela vytriediť a zostrihať, čo nebolo jednoduché.

Pre ťažko chorého Karla Gotta bolo nakrúcanie na sklonku života, keď sa rozhodol nepokračovať v liečbe a prijať krutý ortieľ, nepochybne veľmi náročné psychicky, aj fyzicky. Išlo aj o rozlúčkou s jeho fanúšikmi a veľmi mu na výslednom diele záležalo, píše portál Blesk.cz. Mohol by byť spokojný, fanúšikovia vyplakali more sĺz, ale nechýbal ani smiech pri mnohých momentoch - presne tak, ako to Karel chcel. "Po tom, čo koncom roka 2017 do manželovho života, a tým aj do života celej našej rodiny, opäť vstúpila vážna choroba, si plne uvedomoval, že mu na tomto svete zostáva už len málo času. Naučili sme sa užívať si každý spoločný deň, žiť teraz a len teraz," začala vdova po fenomenálnom spevákovi s rozprávaním. Nedalo sa však vyhnúť ani spomienkam na minulosť.

"Môj manžel sa rozhodol, že chce, aby po ňom zostalo niečo viac než len piesne. Darček pre jeho verných fanúšikov. Obraz jeho životnej cesty. Viem, že mu záležalo na tom, aby nakrútil pravdivý film nielen o svojej práci, ale aj o krásnych a harmonických vzťahoch v našej rodine," spomínala Gottová na dôvod, prečo sa jej slávny manžel rozhodol nakrúcať dokument. Vybrali na to mladú režisérku Olgu Malířovú Špátovú (37), s ktorou mali dobré skúsenosti už pri nakrúcaní dokumentu k jeho sedemdesiatke. "Páčilo sa nám, že hoci bola veľmi mladá, mala už jasnú predstavu o filme. Okrem toho bola ochotná a skromná. Nakrúcala nenápadne a potichu, v sprievode najmenšieho štábu - väčšinou len ona a zvukár. Vedela som, že Karlovi záleží na tom, aby sa pochválil šťastnou rodinou. A tak sme nechali kameru nahliadnuť do nášho súkromia," prezradila Ivana, ktorá si inak súkromie úzkostlivo stráži.

Fanúšikovia sú pri sledovaní filmu Karel dojatí, pozrite si z neho krátku ukážku: 

Pre celú rodinu, ale najmä Gotta, to nebolo vždy ľahké  "Nakrúcal do poslednej chvíle, ako sa len dalo. O to viac mi trhalo srdce, že mnohé zábery neboli v dokumente použité. Stálo ho to veľa úsilia a premáhania, ale veľmi chcel, aby vo filme bolo všetko, čo mal na srdci. Úprimne som oplakala vystrihnuté scény, ale nedalo sa nič robiť,"  zverila sa Ivana so smutným faktom, ako musela naložiť so scénami, ktoré jej manžel s vypätím síl nafilmoval. "Nehrali sme hry, nič sme nepredstierali, jednoducho sme žili svoj život zo dňa na deň. Verím, že publikum ocení našu otvorenosť a úprimnosť. Karel pristupoval k nakrúcaniu s úplným pokojom aj v situáciách, s ktorými by pred desiatimi rokmi sotva súhlasil... Chcel, aby bol jeho príbeh pravdivý. A nie nuda," odkázala fanúšikom Ivana Gottová, ktorá bola celé dva roky po smrti manžela v ústraní.

Ivana je na dokument o manželovi, maestrovi Karlovi Gottovi patrične hrdá: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Karel Gott Agency (@karelgottagency)

Súvisiace články

Najčítanejšie