Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vychádzajúca slovenská hviezda s novým klipom! Mladučká speváčka sa preň takmer doriadila!
Zdielať na

Vychádzajúca slovenská hviezda s novým klipom! Mladučká speváčka sa preň takmer doriadila!

Archívna reportáž

Po úspešnom debutovom singli „Alive“ prichádza 15-ročná Anika Iris s energickou novinkou „Just another dream“. Aj v tomto prípade je autorkou hudby aj textu. Má za sebou už aj nakrúcanie videoklipu a nebola to celkom prechádzka ružovou záhradou.

Anika Iris zažiarila ako kométa na slovenskom hudobnom nebi už minulý rok s jej debutovou pesničkou Alive. Nasledoval príjemný duet s Tomášom Bezdedom a teraz do tretice predstavila svetu novú skladbu Just another dream, teda Len ďalší sen. Skladba sa nahrávala v štúdiu LVGNC, producentmi boli Marek Rakovický a Oliver Fillner.

"Na túto spoluprácu som sa veľmi tešila, lebo tvorba a práca Mareka je originálna a zaujímavá. S mojim otcom, gitaristom Richardom Gužákom sme poslali demo, na základe ktorého chlapci vytvorili energický, moderný hudobný podklad. V štúdiu som potom naspievala všetky spevové linky a vokály," spomína na proces nahrávania talentovaná teenagerka. O mastering sa postaral Peter Halgaš.

Pozrite si nový klip Aniky Iris:

Videoklip sa nakrúcal v ateliéri kameramana Stanislava Gužáka a v interiéroch zámku Šimák v Pezinku. Scénar a réžia boli v rukách Anikinej sestry Niny. Úlohu doručovateľa balíkov si zahral mladý herec Juraj Kočí. Väčšina scén sa nakrúcala v zlatej sále zámku, ktorej priestory v 80. rokoch využívalo štúdio OPUS a bolo tam nahraných veľa kultových albumov československej scény. V súčasnosti zrekonštruovaná sála opäť plní svoj reprezentatívny účel a jej krásu cítiť v celom klipe. No boli aj chvíle, keď už Anike nebolo všetko jedno.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa • ????? ???? • (@_anika_iris_)

"Scénaristka vymyslela scénu búrania obrovskej steny z veľkých krabíc. Mala som som ju v rýchlom behu preraziť vlastným telom a ešte aj s výskokom! Kvôli záberom z rôznych uhlov som tento moment musela absolvovať veľakrát a nezaobišlo sa to aj bez nebezpečných pádov," teraz už s úsmevom spomína Anika, ktorá v klipe predviedla aj vlastné originálne tanečné choreografie. "Veľkorysé priestory zámku umožnili aj nakrúcanie s dronom, celkovo sme nakrútili asi 4 hodiny materiálu, z množstva efektných záberov bolo pri strihaní ťažké rozhodnúť, ktoré z nich vybrať do 3 minútového songu," dodáva Anika a je jasné, že vyberanie toho naj muselo byť ťažké. Skladba Just another dream bude aj jednou so skladieb celého albumu, ktorý speváčka chystá.

Súvisiace články

Najčítanejšie