Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Madonna (63) už dočista za čiarou! Ľudia ju skritizovali, jej odkaz je ale jasný!
Zdielať na
Hudba

Madonna (63) už dočista za čiarou! Ľudia ju skritizovali, jej odkaz je ale jasný!

Archívna reportáž

Aj po šesťdesiatke neprestáva Madonna provokovať nahotou. Údajne to ale má svoju príčinu v posolstve pre ľudí. Slávna speváčka akoby testovala, kam až môže zájsť v rámci cenzúry sociálnych sietí. Zažila to aktuálne na vlastnej koži a poriadnu ju zmazanie jej fotiek nahnevalo. Na druhej strane, ide o fotografie, ktoré mnohým vyrazili dych.

Madonna sa rozhodla ukázať svoje telo opäť na kontroverzných snímkach. Vyše šesťdesiatročná speváčka na nich pózuje vo svojej spálni v rezidencii Los Angeles v rôznych provokatívnych polohách, veľmi sporo odetá. Dych vyráža najmä jej obnažený zadok. Snímky ju zachytávajú na posteli s čiernym rámom, bielou posteľnou bielizňou a sochou anjela priamo nad posteľou. "Anjel, ktorý na mňa dohliada," provokatívne pripísala k desiatim fotkám Madonna. Jej príspevok zaznamenal po 24 hodinách 900 tisíc lajkov, kvantum obdivných komentárov, ale aj nespočetne veľa kritiky.

Na jednom zo záberov bolo vidieť jej personalizovanú obliečku na vankúš, ktorá odhaľovala slovo „Mambo's“, čo je prezývka, ako ju volajú jej adoptované deti Estere a Stella (9), Mercy James (15) a David Banda (16). Má aj dve vlastné deti, syna Rocca Johna (21) a Lourdes (25), tie ale ako dospelé vedú už svoj samostatný život. Vo svojich stories zdieľala Madonna každú fotku jednotlivo doplnenú nejakou myšlienkou. "Krása bez účelu je krása bez cnosti. Ale všetky krásne veci majú funkciu podnecovať divákov k vznešenej myšlienke. Sláva svetu, za dobrého učiteľa. Mary Oliver," stálo napísané pri jednej z nich.

Pripomeňte si Madonnu v jej mladších časoch, napríklad aj v klipe k piesni Tell Me: 

Pod príspevkom Madonny sa objavilo, samozrejme, hneď veľa pochvalných komentárov. "Dokonalosť ako vždy," poznamenal jeden jej obdivovateľ. Ale objavilo sa aj veľa komentárov s negatívnym obsahom. "Chudák anjel musí za teba pracovať na smeny," vyjadril sa súcitný sledovateľ. "Toto už začína byť trochu trápne. Tvoje deti musia byť fakt pyšné. Prestaň ukazovať  holý zadok, už sme z neho videli dosť. Vtedy to bolo odvážne, ale teraz to nemá úroveň. Prečo, Madonna, prečo?" spýtal sa na rovinu další z jej fanúšikov. "Namiesto takýchto smiešnych fotografií radšej zapracuj na poriadnej hudbe. Musela si pod posteľou stratiť svoju dôstojnosť. Klesáš stále hlbšie," vyzval ju zas iný. ​"Nechápem, že jej dovolili vystavovať svoje nahé telo na sociálnej sieti, toto je Instagram, nie pornografická stránka. V tvojom veku by bolo slušné mať trochu sebaúcty," odsúdil ju jeden z rozhorčených sledovateľov. 

 Madonna svojimi odvážnymi zábermi poburuje aj mnohých jej otrlých fanúšikov:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Madonna (@madonna)

No Madonna opäť raz ukázala, že veci nerobí len tak. K "hanbatým" fotkám totiž pridala silný odkaz, ktorý mnohé vysvetľuje. Speváčku nahnevala cenzúra Instagramu, ktorý jej zrušil fotky za to, že ukázala bradavku. "Stále ma udivuje, že žijeme v kultúre, ktorá umožňuje ukazovať každý centimeter ženského tela okrem bradavky. Akoby to bola jediná časť ženskej anatómie, ktorú možno sexualizovať. Bradavka, ktorá vyživuje dieťa! Nemôže byť mužská bradavka vnímaná ako erotická?! A čo ženský zadok, ktorý nie je nikdy a nikde cenzurovaný. Ďakujem, že sa mi podarilo zachovať si zdravý rozum počas štyroch desaťročí cenzúry, sexizmu, ageizmu a mizogýnie," odkázala fanúšikom a dá sa s ňou absolútne súhlasiť. Že sa s tým rozhodla bojovať svojimi zbraňami už nemôže pri tejto ikone nikoho prekvapiť.

Súvisiace články

Najčítanejšie