Polojasno
21°
Bratislava
Na Mekyho poslednej ceste bude Marika Gombitová chýbať! Jej odkaz ale dojíma k slzám!
Zdielať na
Hudba

Na Mekyho poslednej ceste bude Marika Gombitová chýbať! Jej odkaz ale dojíma k slzám!

Archívna reportáž

Minulú stredu sa na Slovensku a v Česku na chvíľu zastavil život. Podvečere všetci neveriacky hľadeli na správu, ktorá sa šírila ako blesk. Azda väčšina ľudí tomu neverila - Miroslav Žbirka predsa nemôže byť mŕtvy! Žiaľ, nebol to jeden z jeho fórikov.

Len pomaly ľudia prijímajú fakt, že usmiateho Meky s jeho typickou bratislavčinou už nikdy neuvidia na koncerte, nebudú počuť žiadne z jeho vtipných a bezprostredných vyjadrení, ako to len on vedel. Skutočné uvedomie príde azda v piatok, keď sa budú najbližší, aj verejnosť, lúčiť s Mirom Žbirkom navždy na oficiálnej poslednej rozlúčke.

Posledná rozlúčka je naplánovaná na 14:00 a bude vo Veľkej obradnej sieni krematória na pražských Strašnicích. Pre verejnosť je pripravený priamy prenos na Facebooku, ktorí prídu priamo do krematória, budú môcť rozlúčku sledovať na veľkoplošných obrazovkách. A pár desiatok vybraných bude sedieť priamo v obradnej sieni.

Mekyho manželka Kateřina mala iste čo robiť, aby vybrala úzky okruh rodiny a najbližších priateľov a kolegov s ohľadom na dodržanie protipandemických opatrení. No kto medzi pozvanými určite nemohol chýbať, je Mekyho "princezná", Marika Gombitová. Naša skvelá speváčka ale napokon do Prahy nepocestuje zo zdravotných dôvodov.

"S hlbokým žiaľom a nekonečným smútkom v srdci sa s Tebou lúčim, drahý Meky. Je mi veľmi ľúto, že Ťa v piatok s Tvojimi najbližšími neodprevadím na poslednej ceste, ale Ty najlepšie vieš, že mi to môj zdravotný stav v tejto ťažkej dobe neumožňuje. Zbohom, drahý Meky, nechávaš ma tu samú blúdiť v slepých uličkách. S láskou, Marika," zverejnila Gombitová na Facebooku skutočne nesmierne dojímavé ospravedlnenie svojej neúčasti adresované priamo Mekymu. Na záver pridala ešte verš z ich slávnej spoločnej pesničky z muzikálu Neberte nám princeznú:  "Požičaj mi nádej, dvakrát Ti ju vrátim späť". S Mekym ju po celý život spájalo blízke priateľstvo a tak, ako napísala, určite by chápal jej dôvody. Iste bude na svojho "princa" myslieť aj zo 600 kilometrov vzdialených Košíc, a nielen v deň poslednej rozlúčky...

Súvisiace články

Najčítanejšie