Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Očkovanie proti covidu v tehotenstve? Slovenská speváčka v tom má jasno, TOTO sú jej argumenty!
Zdielať na

Očkovanie proti covidu v tehotenstve? Slovenská speváčka v tom má jasno, TOTO sú jej argumenty!

Archívna reportáž

Azda niet témy, ktorá by celú planétu za ostatné mesiace viac rozdeľovala, ako názory na očkovanie. No kým pri dospelých sa zdá byť aspoň aká-taká väčšinová zhoda, s klesajúcim vekom potenciálnych prijímateľov klesá aj dôvera. Obzvlášť citlivou témou je vakcinácia tehotných, kde sa pri pohľade na internetové diskusie zdá, že o tom ľudia nechcú ani počuť. O to odvážnejší je krok Dominiky Jurena, za slobodna Starej, ktorá sa jednoznačne postavila za očkovanie aj v očakávaní.

Dominika Stará, dnes už Jurena, má za sebou zrejme najkrajší rok v živote, napriek všeobecnému trápeniu spojenom s pandémiou. Vydala sa hneď dvakrát - prvýkrát na obrade v najtvrdšom lockdowne, teda bez hostí, druhýkrát po uvoľnení opatrení v máji na skutočne dokonalom "žúre" plnom romantiky a milujúcich blízkych. A aby toho nebolo málo, veľmi rýchlo po svadbe sa Dominike podarilo aj otehotnieť.

Dominika, ako hlboko veriaca osoba, sa pritom vyznačuje tým, že si ctí pravidlá a snaží sa žiť vzorne. Trochu si zavarila, keď v zime nahlásila ľudí, ktorí v čase lockdownu chodili na zimný štadión. A teraz pichla opäť tak trochu do osieho hniezda, keď sa priznala, že sa nechala zaočkovať proti covidu.

Dominika sa tento rok vydávala dvakrát:

​Jurena je takmer v polovici tehotenstva a svojho malého pokladu sa už nevie dočkať. No chcela zodpovedne pristúpiť aj k očkovaniu. Ako v dlhom príspevku na túto tému napísala, od začiatku ani na chvíľu nepochybovala, že sa očkovať dá. Kým sa ale dostala jej veková skupina na rad, už pracovali na bábätku a aj sa rýchlo pošťastilo. Vtedy prišla dilema a Dominika sa rozhodla zistiť si čo najviac. "V rodine mám kopu lekárov, tí tiež rozhodili siete, aby sme mali o očkovaní tehotných žien čo najviac relevantných info. Každý jeden lekár/vedec, s ktorým som sa rozprávala, mi očkovanie odporúčil. Okrem toho som sa za správne rozhodnutie veľa modlila, predsa len, zodpovedná som bola už aj za naše dieťatko," opísala Dominika svoj prístup a zdroje.

No predsa len, posledné slovo mala v rukách gynekologička - jej verdikt by brala Dominika za definitívny. "Reagovala na moju otázku veľmi pozitívne a odporúčila mi nečakať a dať sa očkovať, keďze 1.trimester som už mala zasebou. Prvú dávku som dostala v 15tt a okrem bolesti ruky a hlavy som nemala absolútne žiadne vedľajšie účinky. Na sone bolo tento pondelok všetko v najlepšom poriadku, sme zdraví a krásne rastieme," pochválila sa nastávajúca mama a tému uzavrela s tým, že je presvedčená o správnosti svojho rozhodnutia. Našťastie, neumožnila komentáre, pri pohľade na iné diskusie k tejto téme je totiž takmer isté, že by to nebolo veľmi pekné. A tak sa môže Dominika naďalej v pokoji tešiť na príchod dieťatka, už aj s nižším rizikom nákazy koronavírusom a vážneho stavu s covidom.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie