Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Mal to byť veľký návrat, je z toho nechutný spor! Speváčku žalujú kolegyne za "nenažranosť"!
Zdielať na

Mal to byť veľký návrat, je z toho nechutný spor! Speváčku žalujú kolegyne za "nenažranosť"!

Archívna reportáž

Obdivovatelia americkej dievčenskej skupiny The Pussycat Dolls sa potešili správe o jej návrate na scénu. Pandémia Covid-19 vypukla ale skôr, ako sa avizované comebackové turné mohlo uskutočniť. Kapela oznámila, že termíny preloží do budúcnosti, keď to bude bezpečné. Už od jej vzniku v roku 1995 to medzi členkami skupiny vrelo a vznikali preto rôzne problémy. Keď sa napokon v roku 2009 rozpadli, bolo to pre ne do istej miery aj vykúpenie. Zakladateľkou pôvodne tanečnej skupiny bola choreografka Robin Antin (60). Hlavnou hviezdou sa stala Nicole Scherzinger (43), ktorá si zjavne svoju popularitu dobre uvedomuje.

Návrat skupiny The Pussycat Dolls sa mal odohrať vo veľkom štýle. Tento nápad skrsol zhruba pred dvomi rokmi v hlave zakladateľky skupiny Robin Antin. Kvôli tomu sa vytvoril obchodný podnik skupiny PCD Worldwide. Táto spoločnosť mala spravovať do budúcnosti značku skupiny a jej súčasťou malo byť aj spustenie vlastného tanečného štúdia a spin-off verzia "novej generácie" Pussycat Dolls s novými speváčkami. Práve kvôli tomuto ale podniku vznikol spor. Najväčšia hviezda skupiny, Nicole Scherzinger, sa odmieta zúčastniť na comebacku skupiny, ak v ňom nedostane väčší podiel, ako bol pôvodne dojednaný. Podľa Robin požaduje až priam drzých 75 percent, čím by získala kreatívnu kontrolu nad skupinou a "konečnú rozhodovaciu právomoc".

Robin Antin odmietla splniť túto požiadavku, ktorú vo svojej žalobe nazýva ako „vydieranie“, pričom uviedla, že Scherzinger už bola zmluvne zaviazaná zúčastniť sa na znovuzjednotení skupiny v rámci memoranda o porozumení, ktoré podpísala pred dvoma rokmi. Spoločnosť Live Nation investovala 600 000 dolárov do partnerstva so skupinou pred ich opätovným stretnutím, ktoré bude požadovať späť, ak sa koncerty neuskutočnia. Právnik Nicole Scherzinger Howard King vo svojom vyhlásení v reakcii na tieto právne kroky uviedol: "Pred zapojením Nicole sa obchodovalo s menom Nicole bez jej súhlasu, Robin si požičala a minula 600 000 dolárov od spoločnosti Live Nation, ktoré nechce, alebo nemôže splatiť".

Pripomeňte si najväčší hit skupiny Pussycat Dolls s názvom Don't Cha v spolupráci s raperom Busta Rhymesom: 

"Nicole investovala svoje vlastné finančné prostriedky presahujúce 150 000 dolárov na podporu potenciálneho opätovného spojenia s PCD, ktoré teraz kroky Robin znemožnili, vrátane verejného zverejnenia dôverných finančných informácií členov skupiny," tvrdí King. Nicole Scherzinger ešte v novembri 2019 oznámila, že sa deväť rokov po rozchode opäť stretáva s  Ashley Roberts (39), Jessicou Sutt (39), Kimberly Wyatt (39) a Carmit Bachar (47) na turné po Spojenom kráľovstve a Austrálii. Robin si údajne požičala peniaze od Live Nation za to, že dievčatá sa opäť stretnú na pódiu počas série koncertov v Las Vegas, ktoré sa nikdy neuskutočnili. Robin to vraj sľúbila skôr, ako sa o tom dohodla s dievčatami. Vzťahy medzi nimi sa následne veľmi zhoršili.

Robin Antin (v strede) je v šoubiznise známa ako zakľadateľka burlesque tanečného zoskupenia Pussycat Dolls v roku 1995. Na fotke s herečkami Carmen Electra a Pamelou Andreson:

 Nicole uviedla, že "rast jej osobnej značky a príležitosti, ktorých by sa musela vzdať, aby sa mohla zapojiť do partnerstva", sú dôvodom, prečo si zaslúži zvýšený podiel. Obvinenia Robin "sú zúfalým pokusom odvrátiť vinu za jej vlastné zlyhania tým, že sa snaží na Nicole uvaliť povinnosti, ktoré jednoducho neexistujú," uviedol denník The Sun. Žaloba podaná v piatok na vrchnom súde v Los Angeles obsahuje memorandum o porozumení, zmluvu v skrátenom formáte, ktorá bola vypracovaná a podpísaná pred oznámením na turné. Zmluva ukazuje, že Roberts, Wyatt a Sutta by každá získala 12,5 % čistého zisku z turné, Bachar 5 % z príjmu,12,5 % by získala aj Antin, označovaná za generálneho riaditeľa a jediného vlastníka PCD. Scherzinger ako hlavná speváčka a tvár skupiny by získala maximum 32,5% podielu, s čím ale absolútne nesúhlasí, azda aj vyslovene naschvál požaduje 75 %, ktoré sú tiež, pochopiteľne, neakceptovateľné pre ostatné členky a Antin.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie