Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Hviezdny spevák desí fanúšikov! Neuveriteľne zostarol, už sotva udrží paličky na bicie!
Zdielať na

Hviezdny spevák desí fanúšikov! Neuveriteľne zostarol, už sotva udrží paličky na bicie!

Kedysi super hviezda na svetovej hudobnej scéne, Phil Collins (70), dnes sotva udrží paličky na bicie. Takúto smutnú realitu prezradil aktuálne pre BBC tento jeden z najslávnejších a najtalentovanejších hudobníkov na svete. Nebude si preto môcť ani zahrať na comebackovom turné, ktoré sa uskutoční v októbri a novembri tohto roku a na bicích bude namiesto neho hrať jeho syn Nick.

Bubeník a spevák v rozhovore pre BBC odvysielanom vo štvrtok povedal, že je frustrovaný z problémov, ktorým čelí, píše portál The Sun. V roku 2009 a opäť v roku 2015 podstúpil operáciu chrbta, ktorá ovplyvnila jeho nervy, navyše má aj cukrovku. Ikona 80. rokov mala od zranenia chrbtice v roku 2007 množstvo zdravotných problémov. Poranil si stavce v hornej časti krku, čo viedlo k ochromujúcemu poškodeniu nervov. Mal aj akútnu pankreatitídu, pričom toto ochorenie, spôsobené aj nadmerným pitím alkoholu, ho takmer stálo život: "Moje orgány boli tak trochu napadrť. Bolo to liehovinami, žieravina." Uvedomil si, že ho od smrti delia len hodiny, keď počul, ako sa lekár pýta jeho rodiny, či je jeho posledná vôľa v poriadku. Phil tiež trpí "poklesom klenby nôh", kvôli ktorému teraz nosí ortopedickú obuv.

Phil Collins ako sólový umelec a člen rockovej skupiny Genesis predal viac ako 250 miliónov nahrávok po celom svete. V rozhovore pre BBC Breakfast znepokojil fanúšikov, keď prezradil, že už sotva drží paličky. Na otázku, či ešte dokáže hrať na svoj obľúbený nástroj, odpovedal: "Nie. Nie, rád by som hral, ale viete, touto rukou ledva udržím paličku, takže sú tu určité fyzické veci, ktoré mi robia problém. Som trochu fyzicky postihnutý, čo je veľmi frustrujúce, pretože by som rád hral so svojím synom". Collins opísal nadchádzajúce turné Genesis ako odchod kapely na odpočinok. "Všetci sme muži vo veku a myslím si, že do istej miery je to pravdepodobne odchod na odpočinok. Ja neviem, či chcem ešte chodiť na turné," priznal sa.

Pripomeňte si jeden z najväčších hitov skupiny Genesis, I can't  dance:

Po rozpade manželstva s treťou manželkou, Orianne Cevey (47), začal Phil veľmi piť. "V priebehu niekoľkých mesiacov pijete ráno vodku z chladničky a padáte pred deťmi, viete," povedal na tlačovej konferencii ešte v roku 2016. "Ale bolo to niečo, čo som prežil a mal som šťastie, že som to prežil a dostal sa z toho. Bol som veľmi blízko smrti," konštatoval. Niekoľko rokov predtým si Phil počas vystúpenia pred obecenstvom poškodil stavce v hornej časti krku. Následná operácia, žiaľ, spôsobila poškodenie jeho ruky, ktoré mu znemožnilo hrať na bicie alebo klavír. Okrem toho sa mu pri nej poškodili aj nervy na nohe a odvtedy musí chodiť o paličke. "Mám osem skrutiek v chrbte, ale kvôli tomu mi znecitlivela noha," povedal pred časom pri výpočte svojho chorobopisu Phil.

Phil Collins sa už roky pasuje s vážnymi zdravotnými problémami, tentokrát mu však bránia aj v rozlúčkovom turné jeho domácej kapely Genesis. Na fotke s kolegami z kapely, Tonym Banksom a Mikeom Rutherfordom:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Phil Collins (@officialphilcollins)

Pre divákov, ktorí na BBC pozerali rozhovor s Collinsom nebol pohľad na zuboženého hudobníka vôbec príjemný. Jeden z nich napísal na Twitteri: "Som šokovaný a smutný z fyzického zdravia Phila a želám si, aby som mohol vidieť Genesis 'Put to Bed' U.K. tour". V inom príspevku zas stálo: "Práve som videl Phila Collinsa na raňajkách BBC. Nevyzerá vôbec dobre". "Collins je veľmi dobrý hudobník. Keď som sledoval prejav Phila Collinsa, opäť mi to pripomína, že treba žiť naplno a uvedomovať si, že sme na zemi," napísal ďalší fanúšik. Spevák už nie je najmladší a šanca, že sa jeho zdravotný stav rapídne zlepší je nízka. Ostáva veriť, že napriek tomu má pred sebou ešte roky spojené aj so spevom.

Súvisiace články

Najčítanejšie