Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Slovensko šokovala fotka Rytmusa s ťažkými zločincami: Mne to nedáva nič, ale im možno!
Zdielať na

Slovensko šokovala fotka Rytmusa s ťažkými zločincami: Mne to nedáva nič, ale im možno!

Archívna reportáž

Fotka z leopoldovskej väznice, ktorá aktuálne obehla Slovensko, vyrazila dych azda každému. Okrem skupinky ťažkých zločincov, vrahov a násilníkov, sa na nej totiž veselo usmievajú aj dve známe osobnosti - zápasník MMA Atilla Végh a najznámejší slovenský raper Rytmus.

Zrejme by nikomu ani nenapadlo, že je možné dostať sa do blízkosti ľudí odsúdených za najťažšie zločiny, vrátane vraždy dieťaťa či tehotnej ženy, na doživotie. Väčšina ľudí si predstavuje, že títo väzni majú režim, ktorý im nedopriava "radosti" bežného života, a už vôbec nie hviezdy na dosah. No nielen na Slovensku, ale aj v ostatných civilizovaných krajinách sa to deje - aj týmto odsúdencom doprajú raz za čas rozptýlenie napríklad aj v podobe zaujímavej debaty so známymi osobnosťami.

A tak sa stalo, že aj Patrik Vrbovský a Attila Végh prišli na besedu do známej väznice v Leopoldove, kde bolo ich publikom zhruba tucet odsúdencov na doživotie - to znamená vrahov. Na zverejnenej fotke ale prekvapilo mnohých najmä to, že väzni neboli nijako oddelení, dokonca Rytmusa objal okolo ramien samotný niekdajší mafiánsky boss Mikuláš Černák. Toho pre istotu objal Attila Végh.

Rytmus rád robí veci inak, ako je bežné:

​Ako sa ukázalo v komentároch, väčšine ľudí toto stretnutie nebolo sympatické a zápasníkovi aj raperovi to mali za zlé. Evidentné to bolo aj na Rytmusovom profile, kde v instastories padlo najviac otázok práve na túto fotku. Ako raper prezradil, nejde o nič čerstvé, ale o zhruba dva roky starú udalosť a nie je to po prvýkrát, čo sa vybral besedovať do basy, začal s tým už v roku 2014. "Nerobím to ako jediný, každá väznica má takýto program rozpísaný na celý rok. Chodia tam rôzni umelci, športovci, herci, súbory a tak ďalej..," objasnil raper pomery v našich väzniciach. Keď dostal po prvýkrát takúto ponúku, chvíľu nad tým vraj premýšľal, ale potom si povedal "prečo nie". 

"Besedy vo väzniciach sú nápadom a komplet v réžii sociálnych pracovníkov a väzenských pedagógov. Verím, že to majú vymyslené tak, aby to dávalo zmysel, a ja som to podporil," vysvetlil pozadie prípravy podobných akcií. Na priamu otázku, či mu tieto návštevy niečo dávajú ale zareagoval: "Mne nie, ale im možno".

Attila a Patrik sú dobrí kamaráti - v živote, ringu a zjavne aj na besedách:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa @rytmusking

Ľudia boli, pochopiteľne zvedaví najmä na samotného Černáka, no Rytmus vysvetľoval, že tam jednak nebol navštíviť vyslovene jeho, a na súkromné debatky nebol ani priestor. "To nie je žiadna kávička, ani bratríčkovanie. Beseda nebol individuálny pokec s Černákom," objasnil ľuďom, že za tým netreba hľadať žiadny raperov osobný záujem stretnúť sa práve s mafiánskym bossom. Dodal, že o vraždách si myslí to, čo každý normálny človek, teda zjavne ich odsudzuje a veľké sympatie voči páchateľom iste nepestuje. Prečo sa ale niekto rozhodol dať práve teraz von práve túto fotku, keď bol Vrbovský na viacerých podobných besedách a zatiaľ nikdy nič von neuniklo, netuší ani on sám. 

Súvisiace články

Najčítanejšie