Polojasno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Fanúšikovia Gotta hromžia na Ivanu: Žiadny dar od Karla, ide sa napakovať!
Zdielať na

Fanúšikovia Gotta hromžia na Ivanu: Žiadny dar od Karla, ide sa napakovať!

Archívna reportáž

Veľmi dlho čakali fanúšikovia zosnulého maestra Gotta aspoň na niečo zo sľubovaných veľkolepých "darov" v podobe filmu, koncertu či knihy. Práve tá posledná menovaná sa už ale stane definitívne realitou, hoci jej cena mnohých zaskočila.

Po dlhej odmlke vdova po Karlovi Gottovi († 80), Ivana Gottová (44) prednedávnom konečne oznámila verejnosti radostnú správu. Uviedla v nej, že dlho očakávaná životopisná kniha Zlatého slávika s názvom Moja cesta za šťastím je v tlači a na knižný trh by mala byť oficiálne uvedená 14. júla. Termín sa už nezadržateľne blíži a nie je vybraný náhodne. Práve v tento deň si všetci blízki a priatelia majstra pripomenú jeho 82 nedožitých rokov. Bude to aj taký jeho symbolický darček pre všetkých jeho priaznivcov. Niektorí sa ale pozastavujú nad avizovanou cenou knihy.

Na profile zosnulého speváka Karla Gotta, ktorý spravuje Ivana Gottová, prezradila o knihe niečo viac. "Môžem už teraz prezradiť, že kniha bude veľkoformátová a bude obsahovať na 700 stránkach okrem manželových textov, ktoré stihol dopísať ešte za svojho života, tiež okolo 1700 fotografií a dokumentov," uviedla niekoľko zaujímavostí, zrejme aj aby motivovala ku kúpe knihy prípadných záujemcov. "Som si veľmi dobre vedomá toho, že žiadna iná autentická autobiografia môjho manžela Karla Gotta už nebude vydaná. Cítila som preto povinnosť tieto materiály verejnosti v knihe poskytnúť. Bola by veľká škoda, keby som o ne manželových priaznivcov ochudobnila," ospravedlnila sa vdova za meškanie vydania publikácie. Chcela, aby po ňom zostala dôstojná pamiatka a bola v súlade s jeho predstavami pre radosť rodiny ako aj jeho priaznivcov.

Zatiaľ jediná kniha, ktorá po smrti Gotta vyšla, je tá, na ktorej spolupracovala jeho dcéra Dominika:

​Podľa magazínu Sedmička nechýba v knihe okrem obrovského počtu fotografií a dokumentov ani dojímavý príbeh života fenomenálneho speváka. Očakáva sa, že záujem o knihu bude veľmi veľký. Ale už teraz sa objavujú hlasy niektorých priaznivcov zosnulého majstra, že avizovaná cena knihy 1 200 korún (cca 47 €) je veľmi vysoká. "Za tie peniaze nie," komentovala na sociálnej sieti cenu knihy jedna z followeriek. "Nehorázna cena," pridala sa druhá. "To sa Ivanka napakuje," myslí si ďalšia. A podobných komentárov bolo viac. Nie všetkým je vdova po ich miláčikovi sympatická. Podľa niektorých je Ivana až okato chamtivá. Vnímajú, že napriek zdedenému majetku v hodnote zhruba miliardy českých korún, odstavila ešte počas posledných mesiacov života slávneho bohatého manžela od dedičstva jeho dve nemanželské dcéry. Najmä Dominika Gottová je z toho zjavne zúfalá. Nemá ani na kúpu bytu a aj preto sa odsťahovala do Helsínk, kde dostala s manželom sociálny byt.

Okrem miliardového dedičstva po zosnulom manželovi má vdova právo aj na tantiémy z hrania jeho piesní, výnosy z filmov, kníh, chystaných koncertov na jeho počesť a podobne. Vilu Bertramka dostala darom od manžela ešte k jej štyridsiatke. Ivana dokonca stihla svojho manžela na konci jeho života primäť vraj aj k tomu, aby prepísal novopostavenú chalupu v Českom Švajčiarsku na jej matku. Tá ju ale už údajne previedla na Ivanu. Ona a jej dcéry sú teda veľmi dobre zabezpečené na celý život a iste aj generácie po nich. Do súkromných dôvodov, prečo s Karlom nedopriali jeho dvom starším nemanželským dcéram ani trochu z dedičstva, nikto cudzí nevidí, ale nečudo, že jej správanie a činy vyvolávajú otázky. Zdôvodnenie niektorých, že dcéry Gott bohato dotoval počas svojho života je trochu zavádzajúce. Žiadne veľké majetky nemá ani jedna, so životom Ivany a jej dvoch dcér sa to nedá ani porovnať. 

Súvisiace články

Najčítanejšie