Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Trpké priznanie! Hviezda z kapely Rolling Stones má rakovinu!
Zdielať na

Trpké priznanie! Hviezda z kapely Rolling Stones má rakovinu!

Archívna reportáž

Niektorí hovoria o zázraku, že sa členovia legendárnej kapely vôbec dožili seniorského veku. Nečudo, sú na scéne už dobrých 50 rokov a ich koncerty aj život boli vždy poriadna divočina plná drog, alkoholu aj sexu. Napriek tomu sú rockeri z Rolling Stones ešte stále v dosť dobrej forme, aby dokázali predvádzať na pódiách neuveriteľnú šou. No predsa len, aj medzi štyrmi členmi "stounov" sa objavila vážna choroba.

Gitarista kapely Rolling Stones, 73-ročný Ronnie Wood sa aktuálne priznal, že počas minuloročného lockdownu u neho po druhýkrát prepukla rakovina a podstúpil liečbu. Tomuto otcovi len 4-ročných dvojičiek, ktoré má so 43-ročnou manželkou Sally, diagnostikovali vzácnu a agresívnu formu malobunkového karcinómu, píše portál The Sun.

Podľa Wooda je to ale práve jeho rodina, ktorá mu dodávala energiu v ťažkých chvíľach, ako aj jeho vášeň pre maľovanie. V neposlednom rade vydzvihuje aj to, že je už vyše dekádu "čistý" a abstinuje od alkoholu, aj od drog. Azda aj vďaka tomu mu pri jeho boji s rakovinou pomáha "vyššia sila", ako sa vyjadril.

Už vyše polstorčia uplynulo od doby, čo sa dali "Valiace sa kamene" dokopy:

​Nie je to pritom Woodov prvý boj s rakovinou. "Mal som už dve rôzne rakoviny. V roku 2017 to bola rakovina pľúc, teraz som mal malobunkový karcinóm, s ktorým som bojoval počas lockdownu," vyjadril sa Ronnie Wood. Neupresnil ale, v ktorom orgáne, či časti tela, sa choroba rozvinula. Obvykle to bývajú pľúca, no môže zasihanuť aj prostatu, pankreas, mechúr či lymfatický systém.

Wood sa stal zapáleným maliarom:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Ronnie Wood (@ronniewood)

Ide o agresívnu formu rakoviny s neraz fatálnym následkom, Wood má ale zjavne šťastie. "Som už úplne čistý. Mám síce ešte kopu problémov, ale počas zotavovania to tak proste je. A ak sa dáte do rúk vyššej moci, je to priam magické," opísal svoj fatalistický prístup Ronnie. Do roku 2016 fajčil aj 30 cigariet denne celých 50 rokov, v 70. a 80. rokoch bol známy šialenými drogovými aj alkoholickými opojeniami, osemkrát absolvoval aj liečenie zo závislosti. Jediný zlozvyk, ktorého sa dodnes nedokázal zbaviť, je tak trochu obrátený režim dňa - najviac energie má po polnoci. Záľubu našiel v maľovaní, ktoré mu nahradilo zlozvyky. Veľmi sa snaží o pozitívne nastavenie a je vďačný za každý deň, ktorý dostáva. "Som každý deň vďačný za tento pozitívny prístup. Každý musí bojovať nejaký ten svoj boj, žiť svoj život a prežiť. Ja cítim, že som dostal druhú šancu," uzavrel slávny hudobník.

Súvisiace články

Najčítanejšie