Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Hviezdna Helenka Vondráčková je už zaočkovaná! TAKTO vakcínu znášala!
Zdielať na

Hviezdna Helenka Vondráčková je už zaočkovaná! TAKTO vakcínu znášala!

Archívna reportáž

Nálada medzi ľuďmi sa v súvislosti s pandémiou koronavírusu stále mení. Aj mnohí z tých, ktorí ešte prednedávnom hrdinsky tvrdili, že sa covidu neboja a rozhodne sa nedajú zaočkovať, s narastajúcimi počtami chorých a zosnulých už svoj názor prehodnocujú. Motivácou je nepochybne aj narastajúci počet známych osobností, ktoré sa už nechali vakcinovať. Hviezd v seniorskom veku, ktoré už zaočkovali, je už dosť na oboch stranách rieky Moravy.

Česká legendárna speváčka Helena Vondráčková (73), podobne ako aj ostatní umelci, pre obmedzenia z dôvodu pandémie neúčinkuje a oddychuje v izolácii doma. Vystupovanie pred publikom na koncertoch jej však veľmi chýba a dúfa, že prvý najbližšie naplánovaný koncert na jún sa jej konečne podarí zrealizovať. Svoje zdravie si vo svojom veku musí chrániť, a preto sa rozhodla dať zaočkovať proti covidu. Čakala ale poctivo až na moment, keď príde na ňu rad. Konečne má prvú dávku vakcíny za sebou, píše portál Život v Česku.

Každodenne pribúdajú ďalší a ďalší, ktorí sa neubránili nákaze nebezpečným koronavírusom. Žiaľ, časť z nich padla tomuto neviditeľnému nepriateľovi za obeť. Mnohí ľudia sú z toho vystrašení, najmä ak spadajú do rizikovej skupiny. Jednou z možností je dať si pichnúť vakcínu ako ochranu pred ochorením na covid-19. Podobne ako u nás, aj v Česku majú prednosť vybrané skupiny obyvateľov. "My sme čakali, až bude mať nárok. Vydýchli sme si obaja, predsa len je teraz viac v bezpečí," povedal pre ŽivotvČesku.cz Martin Michal (61), manžel a zároveň manažér Heleny Vondráčkovej.

Helenka si napriek vyššiemu veku stále užíva život naplno:

​Injekcie proti covidu sa dočkala legendárna speváčka uplynulú stredu, na kedy dostala termín. "Bola konečne na očkovaní a bolo to úplne bez problémov," oznámil s potešením Michal. V máji speváčku čaká ešte ďalší termín na druhú injekciu a potom by jej už nič nemalo brániť v kontakte s obecenstvom a fanúšikmi. Samozrejme, pokiaľ sa zrušia doterajšie obmedzenia. Tie sú zatiaľ aj v Česku podobne veľmi prísne ako u nás, ale napríklad v Poľsku mohla obľúbená Vondráčková vystúpiť aspoň na Silvestra. "Chýba nám kontakt s ľuďmi, chýba nám práca a spoločenské vyžitie," posťažoval sa spoločensky aktívny právnik a manažér.

​Slávna speváčka má vo svojom manželovi veľkú oporu, môže sa spoľahnúť, že má o všetkom, čo sa týka agendy a vybavovania jej vystúpení skvelý prehľad. Ona sa môže v pokoji venovať spevu. "Našťastie zatiaľ nie sme v strate, pretože sme počítali s tým, že aj jar bude vyzerať z pohľadu realizácie koncertov a vystúpení zle. Dalo sa to predpovedať. Prvý termín koncertu máme naplánovaný na 8. júna," uviedol Martin Michal. Nezabudol však dodať, že sa, samozrejme, podriadia tomu, čo v tom období bude platiť v rámci vládnych opatrení v boji proti pandémii. Fanúšikovia Heleny Vondráčkovej si zatiaľ na jej vystúpenie budú musieť počkať minimálne tri mesiace.

Súvisiace články

Najčítanejšie