Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Udalosť roka hneď v januári? Na svete je nová pieseň k veľkovýpravnému seriálu Slovania!
Zdielať na

Udalosť roka hneď v januári? Na svete je nová pieseň k veľkovýpravnému seriálu Slovania!

Pripravovaný veľkovýpravný seriál Slovania je považovaný za jeden z najodvážnejších projektov na Slovensku. Je dôkazom, že aj v slovenských podmienkach sa dá takýto projekt zrealizovať. Výzvou však bolo aj nahranie titulnej piesne, ktorú zložila Jana Kirschner spoločne so svojím partnerom Eddiem Stevensom. Pieseň totiž vznikala na diaľku na viacerých miestach a podobne to bolo aj so samotným videoklipom.

Seriál Slovania sa nakrúcal v prostredí ukrajinskej prírody, pracovali na ňom slovenskí aj ukrajinskí herci a skôr, ako sa titulná pieseň Láska neumiera dostala do éteru u nás, stihla obletieť Európu. Muzikanti boli totiž pre pandémiu zatvorení doma, no ako sa posledné mesiace ukázalo, v tvorbe to vôbec neprekáža.

Najvýpravnejší seriál si zaslúžil to najlepšie, čo na Slovensku máme, aj po hudobnej stránke. Titulnú pieseň naspievala jedna z našich najúspešnejších speváčok, 42-ročná Jana Kirschner. "Vďaka technológiám sme poposielali linky muzikantom, muzikanti ponahrávali doma veci a znova nám to poslali. My sme to tu editovali. Sú tam husle, je tam akordeón, cimbal, gitara... čiže medzinárodný projekt," načrtla Jana kreatívny proces.

Vypočujte si dynamickú pieseň Láska neumiera:

​Okrem Jany Kirschner možno v piesni počuť aj hlas speváka rusínskych ľudových piesní Štefana Šteca, ktorého si vybrala práve speváčka. Na diaľku sa nakrúcal aj samotný videoklip, ktorý okrem záberov zo seriálu tvoria aj tie s Janou z londýnskeho parku. Producentka seriálu, Wanda Adamik Hrycová, ho nazvala "lockdownový" klip. "Sme to urobili celé online. Janku sme postavili do Richmond parku s kameramanom. Režisér bol v Bratislave a na diaľku sme to celé natočili. Bolo to šialené. Sedem dní predtým pršalo, štyri dní potom pršalo," spomína dnes už s úľavou producentka. "Jeden jediný deň svietilo slnko a to bol náš natáčací deň," pritakala Kirschner.

Skladba precestovala stovky kilometrov cez celú Európu napriek tomu, že nezanechala žiadnu uhlíkovú stopu. Cez technológie sa prepojili muzikanti z celej Európy. Hoci je seriál o Slovanoch, v skutočnosti ide o skutočne unikátny medzinárodný projekt. Seriál, ktorý je rozdelený na 12 dielov, uvedie čoskoro televízia JOJ. Rozpráva príbeh z Karpatskej kotliny odohrávajúci sa v 7. storočí a diváci a môžu tešiť na celú plejádu skvelých hercov, ako napríklad Zuzana Fialová, Juraj Loj, Dušan Cinkota, Andy Hryc, Tomáša Maštalíra alebo Marek Vašut.

Súvisiace články

Najčítanejšie