Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Pandémia ich neodradila! Ďalšia skladba a dokonca nový album: To sú ŠALEFUKY!
Zdielať na
Hudba

Pandémia ich neodradila! Ďalšia skladba a dokonca nový album: To sú ŠALEFUKY!

Kapela Šalefuky dokázala vždy zaujať svojimi rytmickými skladbami, no tentoraz vám brnkne na inú strunu. Nová skladba Svetluška prekypuje vášňou a Dominika Rošková prejavilatancom aj nemožné.

Skladba v štýle bossanova vás dostane do úplne iného sveta. Prispela k tomu aj očarujúca finalistka Let’s Dance - Dominika Rošková, ktorá ukázala vo videoklipe svoje tanečné umenie aj so svojím partnerom Máté Csorba. "Dominika so svojím partnerom dokázali vystihnúť presnú myšlienku, ktorú som mala pri písaní textu," tvrdí speváčka kapely Agáta Kováčiková.

O fantastickú kameru a produkciu sa postarali Vlado Straka a Peter Regec. "Svetluška v sebe spája 3 generácie - a to autentickú melódiu vytvorenú mojou mamou, odetú v mojej hudobnej produkcii a zároveň obnaženú zmyselným textom najmladšej členky skupiny Šalefuky Agáty," hovorí líder kapely, saxofonista a skladateľ Milo Suchomel.

Chcete sa dostať do sveta vášne a intimity? Započúvajte sa:

V albume si nájde kúsok každý poslucháč. Šalefuky taktiež prichádzajú so svojim prvým albumom autorských skladieb. "Som šťastný, že v tomto extrémne ťažkom období sme dokázali vytvoriť náš prvý debutový album Šalefuky. Prináša radosť, optimizmus, originálne pesničky, ktoré v sebe spájajú ľudskosť, autenticitu, melodiku a svieže texty. Dúfam, že poslucháči ocenia našu úprimnú hudbu," prihovára sa Milo Suchomel. Ten rád o kapele hovorí: "Keď sa zjavia Šalefuky, roztancujú nohy, ruky a spália pri tom všetky tuky". Nechajte sa presvedčiť albumom inšpirovaným slovenským folklórom, rómskou kultúrou, prvkami Balkánu a jazzu.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ?ŠALEFUKY? (@salefuky)

Súvisiace články

Najčítanejšie