Jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Český spevák patrí medzi najhlasnejších odporcov opatrení! Teraz mu na covid-19 zomrel kamarát
Zdielať na
Hudba

Český spevák patrí medzi najhlasnejších odporcov opatrení! Teraz mu na covid-19 zomrel kamarát

Archívna reportáž

Situácia vo svete rozdelila ľudí na dva tábory. Kým jedna skupia ľudí rešpektuje nariadenia a verí, že sú prínosné, iní sa stavajú proti a požadujú ich zmierenie, ba dokonca mnohí celú hrozbu úplne popierajú. Tak či onak, asi nikto nechce prísť so zákerným vírusom do styku, o to viac sa snažia všetci chrániť najmä rizikové skupiny ľudí, pre ktoré by mohla mať nákaza fatálne následky.

Český spevák Daniel Landa sa svojimi názormi radí medzi tých, ktorí tvrdia, že vírus nie je tak nebezpečný, väčšinou o ňom postihnutý ani nevie, a prísne opatrenia preto podľa neho nie sú na mieste. Dokonca patrí medzi najhlasnejších odporcov vládnych opatrení proti šíreniu sa koronavírusu. Nedávno sa ho ochorenie COVID-19 predsa len dotklo na citlivom mieste, vzalo totiž život jednému z jeho blízkych priateľov.

Talentovaný český spevák je už známy svojou búrlivou povahou a kontroverznými vyjadreniami, a inak to nie je ani v momentálnej krízovej situácii, ktorá ovládla svet. Na dôkaz toho sa zúčastnil aj nedávnych protivládnych protestov v susednej Českej republike a svoje názory zdieľa aj na sociálnych sieťach. Podľa speváka totiž prirodzená mutácia koronavírusu neznamená pre ľudí v budúcnosti väčšie nebezpečenstvo.

Daniel Landa oplýva svojskou charizmou, vďaka ktorej si získal množstvo verných fanúšikov, no rovnako aj odporcov. Talent je však u neho nespochybniteľný, pozrite si klip k piesni Touha:

​Avšak nedávno Landa pocítil tragické následky koronavírusu v bezprostrednej blízkosti. Podľahol mu totiž jeden z jeho blízkych kamarátov. "Odpočívaj v pokoji, Pavle, kámo. Ďakujem za všetko. Budeš chýbať," napísal stručne k čiernobielej fotke, na ktorej je po boku spomínaného kamaráta Pavla Kasalíka. Ten však podľa neho zomrel na koronavírus v kombinácii s iným vážnym civilizačný ochorením. "Bol to COVID-19 plus veľká nadváha," tvrdí spevák, ktorý si stojí za tým, že v boji s koronavírusom ľudom pomôže najmä zdravá životospráva a posilnená imunita.

Dan Landa smúti za svojím kamarátom, ktorého o život pripravil COVID-19. Rozlúčil sa s ním aj prostredníctvom sociálnej siete:

Odpočívej v pokoji, Pavle, kámo. Děkuju za všechno. Tvl budeš chybět...

Uverejnil používateľ Daniel Landa Nedeľa 22. novembra 2020

"Chodiť na prechádzky, jesť ovocie, zeleninu, umývať si ruky, chovať sa zodpovedne, byť psychicky v pohode," menoval Dan Landa ešte prednedávnom svoje tipy ako zabrániť šíreniu vírusu. Sú to všetko nepopierateľne dôležité kroky k pevnejšiemu zdraviu, avšak nie každému je dopriate lusknutím prsta zmeniť staré obyčaje a zlozvyky, či nebodaj vyriešiť ťažkosti, ktoré sa spájajú s vysoký vekom. A práve kvôli takým ľudom je dôležitá prísnejšia disciplína a dodržiavanie zásadnej trojice ROR - rúško, odstup, ruky, aby mohli aj oni v bezpečí prežiť po boku zdravých a silných ľudí toto náročné obdobie.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie