Zatiahnuté
18°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Lucie Bílá už nemlčí! Priznala, že situácia je zlá a v hre je aj zbavenie sa majetku!
Zdielať na
Hudba

Lucie Bílá už nemlčí! Priznala, že situácia je zlá a v hre je aj zbavenie sa majetku!

Archívna reportáž

Dlhodobé obmedzenia kvôli covidu-19, ktoré zaviedla vláda nielen u nás, ale aj v Česku. Hoci sú opatrenia nepochybne potrebné, spôsobujú vrásky na čele nejednému človeku. V susednom Česku sa v médiách často objavujú správy, ako sa vyrovnávajú s nedostatkom práce a ponúk rôzne spevácke, či herecké hviezdy. Mnohí sa neštítia akejkoľvek práce, len aby si v ťažkej situácii trochu privyrobili.

Speváčka Lucie Bíla (54) nepatrí medzi ľudí, ktorí by sa príliš nahlas sťažovali na nedostatok práce. Sama dokonca oprášila svoje pôvodné povolanie a počas prvej vlny aktívne šila rúška pre tých, ktorí ich potrebovali najviac. Koronavírusom sa aj nakazila, no covid-19 prekonala, našťastie, iba s miernymi príznakmi. Až doteraz nekomentovala, ako jej život opatrenia zasiahli, avšak v rozhovore v relácii Showtime sa rozhodla predsa len na tému obmedzení a následkov pre umelcov prehovoriť.

Speváčke Lucii Bílej sa nepáči, aké majú mnohí ľudia skreslené predstavy o stave financií umelcov, vrátane jej osoby. Chcela by to všetkým ujasniť na svojom príklade. „Nikto nie je tak bohatý, aby teraz mohol prestať pracovať - a ja vôbec nie,“ zdôverila sa verejne.  Myslím si, že toto obdobie je zaťažkávacou skúškou pre každého z nás, ale ja sa nechcem sťažovať, to ničomu nepomôže,“ uviedla na pravú mieru jej pohľad na realitu.

Lucie Bílá prežíva príjemné obdobie, darí sa jej v práci, a takisto aj v súkromí. Po jej boku stojí už tri roky jej partner Radek Filipi, ktorí je zároveň jej tourmanažér: 

​Úspešná speváčka sa nebála odhaliť v programe ani svoje súkromie: Nie som doma zavretá, snažím sa pracovať na tisíc percent, ale ja som to takto robila vždy. Sme na tom rovnako, akurát niekto je zodpovedný len sám za seba a ja aj za ľudí. Nikto si nedokáže predstaviť, koľko ľudí za sebou ťahám a nemôžem ich teraz nechať na holičkách. Aj keby som sa mala zbavovať nejakých svojich majetkov, tak to urobím. Sama o seba sa nebojím, bojím sa o ľudí okolo.“

Lucie je veľmi všestranná umelkyňa a napriek koronakríze nezaháľa, keď nespieva, či šije rúška, píše knihu, vyrába šperky. Nedávno vyšla v poradí jej tretia kniha s názvom Posílam to dál:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Lucie Bílá (@luciebila)

K majetku speváčky patrí aj kultúrny dom s reštauráciou v rodných Otvoviciach a nedávno zrekonštruovala a znovu otvorila divadlo v centre Prahy. Všetky aktivity v týchto dvoch priestoroch musela kvôli súčasným opatreniam pozastaviť. No ako je to už u nej zvykom, je naďalej plná optimizmu a verí, že ju priaznivci aj teraz podržia. „Máme dobrých fanúšikov, nikto sa nerozčuľuje. Ja sa tiež stále usmievam, že ono sa vraj na mňa nedá veľmi nadávať,“ na záver s potešením konštatuje Lucie Bílá. Aj v mene jej zamestnancov verí, že situácia sa čo najskôr vráti do normálu.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie