Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Už aj Rytmus podľahol! TOTO je jeho cesta, ako sa vyhnúť chorobám!
Zdielať na
Hudba

Už aj Rytmus podľahol! TOTO je jeho cesta, ako sa vyhnúť chorobám!

Archívna reportáž

Po behu, ktorý pred pár rokmi doslova zachvátil naše končiny a začali behať aj ľudia, ktorí inak pohybu veľmi neholdovali, prišiel nový trend. Tento ale nie je o športe, hoci aj to je poriadny výkon, pri ktorom telo spaľuje kalórie ako divé. No hlavným "následkom" tejto aktivity má byť posilnená imunita. Kto s tým raz začal, nedá na otužovanie v studenej vode dopustiť.

Ktovie, či to bolo horúce turecké slnko, no chladnejšie novembrové more, pri ktorom Patrikovi Vrbovskému napadlo, žeby nebol zlé skúsiť cielené otužovanie. Zrejme najväčšou svetovou hviezdou tejto metódy, ako si udržať zdravie, je Holanďan Wim Hof, ktorý je držiteľom takmer tridsiatich Guinessových rekordov a prekonáva aj hranice, o ktorých vedci tvrdili, že ísť za ne je pre ľudské telo nemožné. Tak ďaleko zrejme Rytmus zájsť nechce, ale podporiť imunitu otužovaním sa už zjavne rozhodol dávnejšie.

Raper sa vybral s kamarátom na bratislavské Zlaté Piesky, aby sa ponorili do vody, ktorá v tomto období nebude mať viac, ako 11 stupňov Celzia. Pre predstavu, do mora, ktoré má pod 20 stupňov, vojde na dovolenke len málokto a obvykle veľmi rýchlo aj vyjde. Voda vo vani, v ktorej sa doma ľudia kúpu, má obvykle okolo 36 - 37 stupňov Celzia.

Rytmus je veľmi nekonvečný človek, no má jasno v mnohých veciach:

Vo videu, ktoré Rytmus zverejnil na svojom Instagrame, sa celkom hrdinsky postupne ponára do vôd jazera, no úprimne priznáva, že mu "odmrzla ruka", v ktorej drží mobil. "Chorobám nedáme šancu. Trošku som mal prestávku ale ale od októbra pravidelne," prezradil svoje plány na otužovanie. Z videa sa raperovi fanúšikovia dozvedia aj to, že pri otužovaní nejde o to si v studenej vode zaplávať a tváriť sa, že je to úplná pohoda. Stačí minúta či dve len stáť čo najviac ponorený, až postupne si minúty pridávať. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa @rytmusking

Rytmusovi jeho zjavne skúsenejší kamarát odporučil na začiatok len dve minúty. Efekt sa dostavuje veľmi rýchlo, aj Rytmus opísal známy pocit, akoby do tela bodali tisícky ihiel, no nie je to nepríjemné. Najťažšie je obvykle len prvé ponorenie a veľmi dôležité je správne dýchať. Vo všeobecnosti sa začiatočníkom odporúča si niečo o otužovaní v studenej vode naštudovať zo serióznych zdrojov, alebo ideálne mať pri sebe skúseného "sparing partnera", ktorý poradí a pomôže, ak by bolo treba. Rytmus toho svojho našiel, Jasminu na tento "špás" zrejme zatiaľ nepresvedčil. No možno bude silný argument, ak za celú zimu nedostane ani "soplík", na čo nejeden otužilec prisahá. 

Súvisiace články

Najčítanejšie