Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Desivá psychická porucha speváckej hviezdy! Hladuje a fanúšikov poprosila o pomoc!
Zdielať na
Hudba

Desivá psychická porucha speváckej hviezdy! Hladuje a fanúšikov poprosila o pomoc!

Zdroj: Facebook

Napriek úspechu a sláve, alebo azda práve pre ne, zápasia mnohé známe tváre s duševnými problémami. Na írsku speváčku, známu najmä nesmrteľným hitom z pera zosnulého Princa Nothing Compares 2 U z 90. rokov, však sadlo niekoľko duševných porúch naraz. Kvôli jednej zo svojich fóbií dokonca niekoľko dní trpela hladom.

Speváčka Sinead O´Connor (53) svojich fanúšikov prosila o jedlo, urobila tak prostredníctvom statusu na mikroblogovacej sociálnej sieti. Obrovský hlad zdôvodnila duševnou poruchou zvanou agorafóbia, ktorá jej bráni vyjsť von a kúpiť si v obchode potraviny. Navyše, speváčka žije v odľahlej časti Írska, takže prístup k donáške jedla je celkom komplikovaný.

Rodáčka z írskeho Dublinu, speváčka Sinead O´Connor sa fanúšikom prostredníctvom statusu na Twitteri priznala, že už niekoľko rokov bojuje s agorafóbiou, teda úzkostnou poruchou, keď sa postihnutý bojí verejných priestranstiev či prostriedkov hromadnej dopravy, ako aj obchodov či nákupných centier. S priznaním prišla potom, čo na tej istej sociálnej sieti zverejnila úpenlivú žiadosť o jedlo.

Sinead O´Connor preslávila najmä clivá pieseň Nothing Compares 2 U:

"Momentálne žijem na veľmi odľahlom mieste, kde nie je možnosť kúpiť hotové jedlo so sebou a taktiež sem nepríde donáška jedla. Preto som sa chcela opýtať, či niekto z vás nevie o službe, ktorá nosí jedlo ľudom s mentálnymi poruchami, ktorí nie sú schopní si jedlo zabezpečiť sami?" napísala na Twitter nešťastná speváčka, ktorá neskôr pridala niekoľko súvisiacich, no zmätočných statusov. Aj keď zlá psychická kondícia speváčky nie je žiadnym tajomstvom, mnohí nad statusom nechápavo krútili hlavou. Neskôr preto podala Sinead vysvetlenie. "Niekoľko rokov som tajne bojovala s paralyzujúcou traumou, ktorá súvisí s mojím nízkym sebavedomím  a posledné dni vôbec nejem, pretože mám obrovský strach ísť do obchodu. Hladujem," napísala na Twitter a na druhý deň dodala, že už objavila donášku jedla a už sa cíti opäť v poriadku.

Sinead O´Connor spolu s islamom prijala aj nové meno, na twitteri pôsobí aj pod jej moslimským menom Shuhada Sadaqat:

Hviezda speváčky Sinead O´Connor zažiarila najjasnejšie najmä v 80. a 90. rokoch, keď svojimi presvedčivými slzami a smutnými veľkými očami dojímala poslucháčov po celom svete v piesni Nothing Compares 2 U. Spevácky talent, ktorý sa jej nedá uprieť bol však neskôr zatienení viacerými škandálmi a kontroverziami. Obhajoba teroristickej skupiny IRA či teatrálne roztrhanie fotky pápeža Jána Pavla II. jej nielenže pošramotili povesť, ale doslova ju posunulo na okraj celebritnej spoločnosti. Po tom, čo v roku 2018 konvertovala na islam sa dištancovala od kresťanskej cirkvi, ktorej členov nazvala satanistami.

Súvisiace články

Najčítanejšie