Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Veľký žiaľ vo svete hudby! Len 49-ročný spevák slávnej kapely zomrel na COVID-19
Zdielať na

Veľký žiaľ vo svete hudby! Len 49-ročný spevák slávnej kapely zomrel na COVID-19

Zdroj: Reprofoto/Yahoo.com

Koronavírus opäť ukázal svoju krutú tvár aj v hviezdnych kruhoch. Nakazil sa ním spevák obľúbenej skupiny The Temptations. Jeho organizmus oslabený po operácii, ale aj trvalou vysokou nadváhou, si s chorobou COVID-19, žiaľ, neporadil.

Ľudia si na prítomnosť koronavírusu pomaly zvykajú a v zodpovednom správaní poľavujú. No pliaga je stále tu, čísla nakazených sú vyššie a, žiaľ, stále ľudí stojí choroba COVID-19 aj životy. Hudobný svet zasiahla správa o úmrtí len 49-ročného Brucea Williamsona, ktorý zažiaril najmä ako spevák kapely The Temptations.

Smutnú správu zverejnil na Facebooku jeho syn, Bruce Alan Williamson Jr. "Na svete neexistujú žiadne slová, ktoré by vyjadrili, ako sa práve teraz cítim. Milujem ťa, otec, a ďakujem ti za to, že si bol úžasný, ďakujem ti, že si bol milujúci, ďakujem ti, že si bol tým, kým si bol. Modlím sa k Bohu, jedného dňa sa opäť stretneme. Ľúbim ťa, ocko," znie srdcervúca správa zdrveného syna.

Vypočujte si jeden z najväčších hitov kapely v podaní Brucea Williamsona:

Smutnú zvesť potvrdila následne aj jeho agentka, píše portál US Today. Spevák naposledy vydýchol v nemocnici, kde bol hospitalizovaný pre komplikácie v súvislosti s ochorením COVID-19. Vo Williamsonovom prípade išlo o nešťastnú súhru okolností. Koronavírus mu bol zistený len krátko po tom, čo spevák absolvoval operáciu, pri ktorej mu odstránili žlčník. Oslabený organizmus zaťažený navyše aj spevákovou výraznou nadváhou chorobu nezvládol, napriek jeho pomerne mladému veku.

Bruce Williamson bol uznávaným spevákom na poli soulu, blues aj jazzu, no nepochybne najväčšiu slávu zožal s kapelou The Temptations, ku ktorej sa pridal v roku 2006. O deväť rokov neskôr sa rozhodol pre sólovú dráhu a skupinu opustil. No zrejme sa nerozišli v zlom, nakoľko jeho niekdajší kolega z kapely sa vyjadril, že ich správa veľmi zasiahla. "Úprimne trúchlime nad stratou jedného z našich bratov. Poznáte to, raz ste v The Temptetions, navždy ste v The Temptations," vyjadril sa Otis Williams, ktorý však mal práve azda najväčšie spory s Bruceom v čase jeho príchodu do kapely. Tvrdil, že je príliš obézny, ale aj primladý, mal vtedy len 35 rokov, a že je ešte nevyzretý. Neskôr však jeho kvality uznal a stali sa z nich priatelia.

Pre ženu

Najčítanejšie