Oblačno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Veľké vyznamenanie pre Karla Gotta! Ivana sa rozhodla ho prijať!
Zdielať na

Veľké vyznamenanie pre Karla Gotta! Ivana sa rozhodla ho prijať!

Archívna reportáž

Vdova Ivana Gottová sa posledné mesiace vyhýbala verejnosti. Striktne chráni svoje súkromie, ako aj súkromie svojich detí. Na jej zosnulého manžela ale verejnosť nezabúda. Netrpezlivo očakáva vydanie pamätí, ktoré majster napísal pred svojim odchodom, no ako Ivana avizovala, vydanie sa odsúva až na jar 2021. Jedna významná udalosť sa ale predsa len blíži.

Ešte v minulom roku sa prezident Českej republiky Miloš Zeman vyjadril, že udelí Karolovi Gottovi najvyššie štátne vyznamenanie, Rád bieleho leva I. triedy. Vtedy k tomu z pochopiteľných dôvodov nedošlo, ale tento rok by bola na to vhodná príležitosť.

V prípade udelenia vyznamenania sa čakalo už len na vyjadrenie vdovy Gottovej. A tá sa konečne prostredníctvom svojej hovorkyne Anety Stolzové vyjadrila.

Karel Gott ostáva naďalej jednou z najväčších osobností Česka:

​„Áno, boli sme oficiálnou cestou informovaní, že pán Karel Gott bude vyznamenaný in memoriam Rádom bieleho leva prvej triedy. Pani Gottová vyznamenanie prijme,“ potvrdila Stolzová.

Aj Ivana Gottová si uctila pamiatku zosnulého Jiřího Menzela:

Aj keď Karel Gott obdržal počas svoje kariéry viacero vyznamenaní a mnoho rôznych ocenení, toto má predsa len najvyššiu hodnotu. Nikto iste nepochybuje o tom, že málokto si ju zaslúži tak, ako práve on. Pri udeľovaní vysokých štátnych vyznamenaní prezidentom Zemanom sa medzi  verejnosťou pri niektorých menách neraz objavuje nevôľa a protesty. Pri mene Karel Gott sa to ale iste neočakáva.

Súvisiace články

Najčítanejšie