Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Celeste Buckingham otvorene: Trápila som sa! Za úprimnosť si vyslúžila obrovský obdiv!
Zdielať na

Celeste Buckingham otvorene: Trápila som sa! Za úprimnosť si vyslúžila obrovský obdiv!

Archívna reportáž

Slovenská speváčka s exotickými koreňmi zaujme diváka okrem nepopierateľného talentu aj svojím prirodzene pekným vzhľadom a dievčenským úsmevom. No prekvapivo, aj takto obdarené žieňa malo problémy so svojím sebavedomím a prijatím sa. Dnes si Celeste Buckingham začína uvedomovať, že je to strata času a snaží sa žiť naplno s tým, čo jej bolo dopriate. Verí, že týmto prístupom inšpiruje aj mnohé iné mladé ženy a dievčatá.

Speváčka Celeste Buckingham sa na sociálnej sieti vyznala zo svojich zlozvykov z minulosti týkajúcich sa jej postavy a biedneho stravovania s cieľom schudnúť za každú cenu. Pochopila, že je to boj s veternými mlynmi a najlepšie, čo človek môže urobiť je zmieriť sa sám so sebou, prijať sa taký, aký je a zdravo žiť. Vyzvala svojich fanúšikov, aby nikdy nesúdili iných podľa vzhľadu, pretože za kilami navyše sa môže skrývať aj zdravotný problém. Tak je to teraz aj v jej prípade.

Body Dysmorphia, teda telesná dysmorfia - porucha duševného zdravia, pri ktorej pacient trávi priveľa času starostlivosťou o svoj vzhľad, posadnutosť samým sebou pre drobnosti, ktoré sú pre ostatných často neviditeľné. Tými dvomi slovami začína dlhší príspevok na Celestinom Instagrame, ktorý zaznamenal najmä medzi ženami veľké ovácie. Speváčka sa totiž rozpísala o veľkom probléme nielen dnešných dní, ale celej novodobej histórie. Tým je akýsi kult krásy, ktorý neustále presadzuje určité ideály, častokrát nezlučiteľné s realitou. Sama Celeste už dlho bojuje s nejakým tým kilečkom navyše, hoci fanúšikovia si ju pamätajú aj v časoch extrémnej štíhlosti. Ttalentovaná kráska však priznáva, že za štíhlosťou sa skrývalo najmä trápenie a smútok.

Celeste sa snaží pozitívne pôsobiť nielen svojimi textami piesní a ovplyvňovaním, ale ako žena činu organizuje aj denné tábory pre rómske deti:

"Dlho bojujem s tým, ako vyzerám. Väčšina z vás vie, aký mám názor na hodnotu žien. Ale musím priznať, že posledné mesiace som opäť padla do svojich predošlých zlozvykov. Úprimne, chvíľu som hladovala a dúfala som, že schudnem," začína speváčka spoveď. Zverila sa, že boj začala klasickou hladovkou a náročným cvičením, keď miestami takmer odpadla od vyčerpania. Zašlo to vraj až tak ďaleko, že sa cielene vyhýbala zrkadlám a vychádzkam, len aby nemusela riešiť ako vyzerá a čo si oblečie. "Viem, že to je blbosť. Viem, že mne a mojim blízkym je jedno, koľko vážim a ako vyzerám. Ale napriek tomu, že viem, že mám zdravotné problémy, ktoré obmedzujú môj metabolizmus a po prežití vážnej choroby spred 3 rokov, som stále na seba neskutočne, priam nespravodlivo prísna," prezrádza pozadie svojho zdravotného stavu Celeste.

Celeste svojím príspevkom vzbudila medzi fanúšikmi veľký úspech:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Body Dysmorphia ??‍♀️ Dlho bojujem s tým, ako vyzerám. Väčšina z vás vie, aký mám názor na hodnotu žien. Ale musím priznať, že posledné mesiace som opať padla do svojích predošlých zlozvykov. Úprimne, chvíľu som hladovala a dufála som, že schudnem. Potom som si uvedomila že to je blbosť, tak som začala cvičiť, no tým spôsobom, že som niekoľkokrát mala pocit že odpadnem od únavy. Keď som to už nedávala, tak som sa vyhýbala zrkadlám a vonkajšku aby som sa nemusela obliekať / riešiť čo na seba, aby som nemala potom pol hodinové depky kvoli tomu že rifle spred 3 rokov už nesedia. Viem, že to je blbosť. Viem že mne a mojím blízkým je jedno koľko vážím a ako vyzerám. Ale napriek tomu že viem, že mám zdravotné problémy, ktoré obmedzujú môj metabolizmus a po prežití vážnej choroby spred 3 rokov, som stále na seba neskutočne, priam nespravodlivo prísna. Tým chcem len odkázať toto: Vaša hodnota ako človeka nie je postavená na tom, ako vyzeráte a koľko meriate, či koľko kíl máte v konkretnom životnom období. Majťe sami seba radi. Nesúdťe druhých podľa toho ako vyzeraju, lebo vám môžem povedať z osobných skúseností, že nemáťe šajnu čo prežili aby tu vobec pred vami dnes stáli. A aby som prekonala v sebe túto blbosť, zavesujem fotku v domácom, nenaličená, po celom dni upratovania, s mojou milovanou mačičkou, ktorá má toto celé na háku ?? #loveyourself #idemdacozjest #whiskeytomanahaku

Príspevok, ktorý zdieľa Celeste Rizvana Buckingham ? (@celbuckingham),

Na záver na všetkých svojich fanúšikov apeluje, aby sa zamysleli a nesúdili druhých podľa povrchných hodnôt ako je vzhľad či oblečenie. "Vaša hodnota ako človeka nie je postavená na tom, ako vyzeráte a koľko meriate, či koľko kíl máte v konkrétnom životnom období. Majte sami seba radi. Nesúďte druhých podľa toho, ako vyzerajú, lebo vám môžem povedať z osobných skúseností, že nemáte šajnu čo prežili, aby tu vôbec pred vami dnes stáli," vyzýva Celeste a svoje myšlienky demonštruje neupravenou a autentickou fotkou z pohodlia domova bez líčidiel. Vedľa nej leží spokojná mačka menom Whiskey, ktorá svoju pani miluje so všetkým, čo k nej patrí. S Celeste sa nedá inak, ako stopercentne súhlasiť.

Súvisiace články

Najčítanejšie