Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Veľká novina! Ivana Gottová zverejnila radostnú správu!
Zdielať na

Veľká novina! Ivana Gottová zverejnila radostnú správu!

Archívna reportáž

Viac ako osem mesiacov uplynulo od smrti najväčšej speváckej hviezdy Československa, maestra Karla Gotta. Jeho fanúšikovia sa však odvtedy nedočkali ničoho, žiadnej spomienkovej akcie, koncertu, ani dokumentárneho filmu. Tento rok sa ale všetko zmení.

Prvou radostnou správou pre všetkých fanúšikov Karla Gotta, ktorý vo veku 80 rokov podľahol akútnej leukémii, bola informácia o koncerte na jeho počesť. Spoluorganizuje ho samotná Ivana v spolupráci s najväčšími českými hviezdami, ktoré na akcii vystúpia.

Kým koncert na počesť Karla Gotta sa bude konať v decembri, tak dlho fanúšikovia maestra čakať nemusia. Aby si ho pripomenuli, stačí počkať do októbra.

Gottova smrť zasiahla všetkých, nielen jeho fanúšikov:

​Ivana Gottová na oficiálnych profiloch zosnulého manžela na sociálnych sieťach zverejnila nielen správu o tom, že dokument je hotový, ale ukázala aj propagačný plagát. "Milí manželovi priaznivci, s veľkou radosťou vám môžem oznámiť, že celovečerný film o Karlovi je dokončený. Som šťastná, že vám môžem po prvýkrát predstaviť prvý plagát k filmu Karel," napísala vdova po Zlatom slávikovi.

Prvá klapka filmu Olgy Malířovej Špátovej padla pred takmer dvomi rokmi. Oslovila doň mnoho Gottových kamarátov, kolegov, ale aj všetkých najbližších z rodiny. "Filmu sa venoval s neobyčajnou energiou a úprimnosťou, prinášal nápady, prial si pravdivosť," povedala Špátová. Maestro na ňom pracoval s vedomím, že bude zároveň jeho posledným veľkým dielom. Neustále vraj režisérke opakoval, že film najmä "nesmie byť nuda"." Hoci mal mať premiéru už na jar, napokon ho uvedú až na jeseň. Presný termín nie je známy, no je možné, že sa tak udeje zhruba okolo výročia Gottovho úmrtia.

Súvisiace články

Najčítanejšie