Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Chlapci z Iné kafe kašlú na koronu a online NEZAHRAJÚ! Zato majú pre fanúšikov TOTO!
Zdielať na

Chlapci z Iné kafe kašlú na koronu a online NEZAHRAJÚ! Zato majú pre fanúšikov TOTO!

Počas uplynulých dvoch mesiacov si ľudia už zvykli na koncerty v obývačkách, pri televízoroch či počítačoch. No páni zo skupiny Iné kafe na to majú svoj názor. Sú zodpovední, ale koronakrízu si nechcú k telu ani duši pripustiť viac, ako je nevyhnutné.

Už je to neuveriteľných 25 rokov, čo sa v garáži na Prístavnej ulici v Bratislave dali dokopy vtedy mladé uchá, a stvorili neopunkovú kapelu Iné kafe. A pred 20 rokmi to roztočili vo veľkom, začiatkom milénia patrili medzi najväčšie hviezdy na našom hudobnom nebi.

Dnes sú z nich "dôstojní" páni v strednom veku, každý má seriózne zamestnanie, prípadne aj rodinku. No stále je v nich kus rebelantstva, zdá sa.

Vypočujte si najnovšiu pesničku kapely Iné kafe:

Najmä líder kapely, 46-ročný Vratko Rohoň, odmieta podľahnúť súčasnej panike z pandémie. "Nie nechceme sa venovať korone, chceme ľudí potešiť niečím iným, niečím zo života. Nechceme si túto situáciu vôbec zapísať do denníka, lebo ako to prišlo, tak to odíde, dúfame, a nechceme ani pesničky o korone," povedal Vratko na margo súčasnej situácie.

Minulý rok odohrali turné so symfonickým orchestrom:

​Kapela ale napriek tomu nezaháľa. Chystajú mnoho noviniek, počnúc singlom, LP platňou a napokon na budúci rok plánujú opäť turné. Tento kolotoč roztočí v ich prípade Ruleta - tak sa volá nová pesnička."Je o živote, naháňame sa za statkami, za majetkami a zabúdame, čo je zadarmo a so životom hráme ruletu," dal zo seba priam filozofické zamyslenie Rohoň.

Pieseň napísal Vratko asi pred rokom, no v aktuálnej situácii ma snáď ešte väčšiu silu, ako pôvodne zamýšľal. Silná je aj ich vinylová platňa, ktorej sa po rokoch konečne dočkali. "Ľudia to chceli 15 rokov, tento album má 20 rokov a je 15 rokov vypredaný," povedal Vratko držiac v ruke LP albumu Je tu niekto z roku 2000, ktorá je už zberateľským kúskom.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Práve podpisujeme tretiu várku LP! Pozdravujeme! ❤️??

Príspevok, ktorý zdieľa Inekafe (@inekafe_official),

Na trend online koncertov, ktorý aktuálne ide na plné obrátky, má Vratko vyhranený názor. "Začali nás volať na online koncerty, sme proti, nám sa to nepáči. Ak sa nič nestane, tak nikdy takto von nepôjdeme," zmietol zo stola myšlienku na "korona" koncert. Pre pandémiu preložili aj celé turné na budúci rok, nechcú hrať pre prázdnu sálu, hudbu si podľa kapely Iné kafe treba vychutnať s fanúšikmi.

Súvisiace články

Najčítanejšie