Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Šokujúce priznanie! Desať rokov po smrti Petra Muka prezradila speváčka TOTO tajomstvo!
Zdielať na

Šokujúce priznanie! Desať rokov po smrti Petra Muka prezradila speváčka TOTO tajomstvo!

Archívna reportáž

Presne pred desiatimi rokmi, 24. mája, šokovala Česko aj Slovensko smutná správa - zomrel spevák s jedinečným prejavom a charizmou, 45-ročný Petr Muk. Celý život bojoval s maniodepresiou, no práve obdobie pred smrťou sa javilo, že je psychicky v poriadku a teší sa z len 4-ročnej dcérky.

Petr Muk, spevák kapiel Oceán a Shalom, ale aj úspešný sólista, si chcel údajne niekoľkokrát siahnuť na život, nikdy ale čin nedokonal. V prípade jeho úmrtia je však príčina smrti nejasná. Hovorilo sa o tom, že sa mu po konzumácii liekov a alkoholu zastavilo srdce, no prenikla aj informácia, že sa mohol udusiť zvratkami. Oficiálne nikto nikdy skutočnú príčinu nepotvrdil.

O Petrovi hovorili jeho kolegovia vždy len v najlepšom. S obrovským smútkom a láskou zároveň si na neho pre Blesk.cz zaspomínala aj jeho blízka priateľka a kolegyňa, 57-ročná speváčka Bára Basiková.

​Nehanbila sa povedať, že ešte dva roky po jeho smrti pri každej Petrovej pesničke plakala. Tvrdí, že Muk bol zjav ako z inej planéty, najmä vzhľadom na 80. roky v Československu. "Pôsobil moderne, nadčasovo a vôbec nie česky. Mal rozmer zahraničnej kapely. Nebol to žiadny nadutý frajer, pôsobil skromne a slušne. Ľudia ho hltali pohľadom, do tej doby tak nikto nespieval," skladá zosnulému spevákovi komplimenty Basiková.

​Podľa Báry bol veľmi precitlivený, večne sa zaoberajúci hlbokými myšlienkami a nekonečným hľadaním seba samého. Charakterizovali ho podľa speváčky ešte tieto typické prejavy: "Smiech a žiarivé, nádherné, hlboké oči. A na jeho objatia spomína každý. Keď vás objal, takmer vás rozmliaždil".

Mukova dcéra Noemi v strede v bielom tričku:

Basiková s Mukom spolu účinkovali vo viacerých muzikáloch, kde hrali zamilované páry. V reálnom živote k tomu tiež možno nemali ďaleko. "Mali sme sa veľmi radi, možno to bola láska skrytá, potlačená, ja som ho veľmi milovala, ale vďaka obojstrannej vzájomnej úcte a rešpektu sa medzi nami nič milostné neodohralo. Dodnes to ľutujem," šokuje speváčka priznaním veľkej lásky. Tú Muk venoval napokon Slovenke Eve, s ktorou mal dcérku Noemi. Dnes má 14 rokov, žije s mamou v Bratislave a slávneho otca pozná, žiaľ, len z nahrávok a médií.

Súvisiace články

Najčítanejšie