Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Temná spomienka z detstva: Dominiku Gottovú najprv nepriznal otec, no opustila ju aj matka!
Zdielať na

Temná spomienka z detstva: Dominiku Gottovú najprv nepriznal otec, no opustila ju aj matka!

Archívna reportáž

Komplikované vzťahy sa nájdu naprieč celým spektrom ľudských osudov. Častokrát sú to práve deti známych osobností, ktoré aj vďaka sláve svojich rodičov nemali v detstve na ružiach ustlané. Na neľahké detstvo spomína aj najstaršia dcéra slávneho Karla Gotta.

Dominika Gottová (46) si svojho otca v detstve príliš neužila, teda ak sa neráta jeho vystupovanie v televízii či rozhovory v časopisoch. To boli jediné miesta, kde svojho otca mohla v rannom veku vidieť kedy sa jej zachcelo. Karel Gott bol celý život bol veľmi žiadaný spevák, a tak sa so svojou prvorodenou dcérkou mohol stretávať iba sporadicky.

Avšak, ako prezradila samotná Dominika pre portál Blesk, v rannom detskom období postrádala nielen otca, ale aj svoju matku, bývalú profesionálnu tanečnicu Antonii Zacpalovú (85). Tá ju musela v neľahkej životnej situácii zveriť do rúk inej rodiny. „Keď z politických dôvodov skončil mamin angažmán v Karlínskom divadle, museli sme sa odsťahovať za novou prácou do Teplíc. Rok a štvrť medzi mojím druhým a tretím rokom života sme tak ostali od seba oddelené,“ odhaľuje rodinné tajomstvo Dominika.

V októbri 2019 Dominike zomrel slávny otec, Karel Gott, vo veku 80 rokov:

​Okrem toho bola pred verejnosťou vlastným otcom dlhý čas nepriznaná. O malú Dominiku sa starala kolegyňa jej matky, kostymérka Júlia. „Putovala som k Julinke, keďže babička bola už v tom čase chorá a sama by ma nezvládla,“ pokračuje v smutnom rozprávaní. Mame však tento krok vôbec nevyčíta. „Dnes moju mamu chápem, nemala možnosť voľby, vtedy to bolo iné. Pre malé dieťa je ale rok celá večnosť a ja som nechápala, prečo odo mňa odišla,“ opisuje Dominika bezútešnú situáciu, v ktorej sa jej matka ocitla.

Dominika si našla v rodnom Česku nových priateľov a snaží sa začleniť do bežného života:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Cheese degustations with my friend neighbours ?

Príspevok, ktorý zdieľa Dominika Gottová (@dominika.gottova),

Avšak dráma nastala aj pri návrate matky k svojej malej dcérke, trojročná Dominika totiž k mame nechcela. „Kričala som, že moja mama nie je moja mama a trvala som na tom, že zostanem s Julinkou,“ opisuje vypätú situáciu dcéra českého slávika. Možnosť, že by vtedy jej mama Antónia oslovila otca dieťaťa, aby poskytol pomocnú ruku, neprichádzala do úvahy. „Ani by mi to nenapadlo. Naše stretnutia boli tak sporadické, že by som to považovala za nevhodné,“ stručne uzatvára otázku na Karla Gotta. Táto téma je vraj dodnes medzi ňou a jej matkou tabu a k starým krivdám sa už viac nevracajú. Až na toto zverejnenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie