Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Koronavírus stále zabíja! Podľahol mu člen legendárnej kapely!
Zdielať na

Koronavírus stále zabíja! Podľahol mu člen legendárnej kapely!

Zdroj: Harshad Sharma/ilustračné

Hoci sa už pomaly minimálne u nás koronavírus podarilo eliminovať, ani zďaleka neplatí tento stav pre celý svet. V USA je už vyše 1,2 milióna prípadov, situácia stále nie je ani zďaleka ideálna ani vo Veľkej Británii. Práve odtiaľ prišla smutná správa. Anglický hudobník Dave Greenfield zomrel vo veku 71 rokov onedlho potom, ako bol pozitívne testovaný na koronavírus. Bol členom punkovej skupiny The Strangles kde hral na klávesy.

Legendárny klávesák bol hospitalizovaný v nemocnici kvôli problémami so srdcom, no počas liečby mu zároveň diagnostikovali aj ochorenie COVID-19, a to sa mu, žiaľ, stalo osudným.

Kapela smutnú správu oznámila na svojej oficiálnej webstránke. Ako uvádza denník Daily Mail, jeho hudobný kolega, basgitarista z kapely The Strangles, „JJ“ Burnell nazval Davea Greenfielda „hudobným géniom“, ktorý sa stal obetou pandémie 2020.

Greenfield sa autorsky podieľal na legendárnom hite Golden Brown:

Bývalý spevák tejto punkovej formácie, Hugh Cornwell si zase zaspomínal na pieseň Golden brown z oku 1982, ktorej autorom bol práve Greenfield. „On bol ten, ktorý robil rozdiel medzi The Strangles a ostatnými punkovými kapelami. Jeho hudobné schopnosti a jemnocitná povaha dodala skupina zaujímavý šmrnc,“ dodal a margo kolegu Cornwell.

Bývalý spevák skupiny The Strangles, Hugh Cornwell vzdal kolegovi hold:

Dave Greenfield bol členom The Strangles od roku 1975 a tento rok v lete spoločne plánovali rozlúčkové turné. To však bolo z dôvodu pandémie preložené a nateraz nie je jasné, ako sa skupina zariadi vzhľadom na smutné správy o smrti jedného z jej členov.

Súvisiace články

Najčítanejšie