Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Milióny za ZNEUŽITIE! Toľko žiada Selena Gomez za TOTO!
Zdielať na

Milióny za ZNEUŽITIE! Toľko žiada Selena Gomez za TOTO!

Archívna reportáž

Len pred pár dňami priznala americká speváčka a herečka Selena Gomez vážnu diagnózu - bipolárnu poruchu, teda maniodepresiu. Okrem toho má naložené ešte ďalšie dva zdravotné problémy, hoci má len 27 rokov. Akoby toho nebolo málo, dovolili si zneužiť jej podobizeň.

Tvorcovia aplikácie Clothes Forever - Styling Game zaťali evidentne do poriadne citlivého miesta, píše portál BBC News. Hráčov sa rozhodla nalákať na slávne tváre v kreslenej podobe. Zneužiť niekoho tvár bez opýtania je dosť veľký problém, spraviť to okopírovaním konkrétnej fotografie je ešte trúfalejšie.

Okrem Seleny Gomez použili tvorcovia hry aj hviezdy ako Rihanna, Taylor Swift, Gigi Hadid, či dve zo sestier Kardashianových. Nie je známe, ako reagovali ony, no bývalej priateľke Justina Biebera zjavne praskli nervy.

Selena si zažila aj ťažké chvíle, dostala sa až na liečenie:

​Gomez totiž žiada od spoločnosti stojacej za hrou poriadne mastných 10 miliónov dolárov. Pravdou je, že aplikácia je platená, a to je zrejme hlavný dôvod, prečo sa Selena tak nahnevala. Tvorcovia hry použili jej fotku z titulnej stránky magazínu Flare, no najmä sa neunúvali zistiť, či majú o túto publicitu hviezdy záujem. "Obžalovaní sa nikdy nespýtali, nekonzultovali alebo neinformovali slečnu Gomez o jej využití v súvislosti s hrou. Ak by sa spýtali, Gomez by jednoznačne nesúhlasila," stojí v žalobe podanej na firmu.

Selena sa snaží byť pozitívnym vzorom, napríklad aj takto:

Selene sa vyslovene nepáčilo, že hra nabáda hráčov k čoraz vyšším platbám. "Hra sa spolieha na nechutnú prax lákať svojich užívateľov na imaginárne míňanie peňazí a odomykanie funkcií za platby až do výšky 99,99 dolárov," popisujú v žalobe zámer vývojárov hry. Selena žiada nielen 10 miliónov, ale aj okamžité stiahnutie tvárí aj ďalších menovaných celebrít. Gomez sa snaží byť pre svojich fanúšikov pozitívnym vzorom a táto hra rozhodne nemá pozitívny zámer.

Súvisiace články

Najčítanejšie