Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Ivana Gottová prvýkrát od smrti manžela na verejnosti! Opäť pri smutnej udalosti
Zdielať na

Ivana Gottová prvýkrát od smrti manžela na verejnosti! Opäť pri smutnej udalosti

Archívna reportáž

Vdova po maestrovi Gottovi sa po jeho pohrebe, ktorý sa konal v októbri minulého roka, stiahla spolu so svojimi deťmi z očí verejnosti. Tento týždeň však urobila výnimku a zúčastnila sa pohrebu zosnulej českej speváčky.

Bola to, žiaľ, ďalšia smutná udalosť, ktorá 44-ročnú Ivanu Gottovú dostala opäť medzi ľudí. Smrť českej speváčky Evy Pilarovej (†80) zasiahla fanúšikov v Česku aj na Slovensku 14. marca.

Keďže v celej Európe zúri nebezpečný vírus, smútiace tváre hostí boli zahalené rúškami na ich tvárach. Vdove Ivane robila spoločnosť jej 68-ročná mama Blanka Krejčí. Ako uvádza denník ahaonline.cz, obrad sa konal v Domove sv. Karla Boromejského v Prahe, kde Eva Pilarová trávila posledné dni svojho života.

Spomienka v podobe duetu Evy Pilarovej a Karla Gotta Je nebezpečné dotýkat se hvězd:

Poslednýkrát mohla  verejnosť vidieť kráľovnú swingu minulý rok v októbri, na pohrebe maestra, kde predniesla smútočnú reč. Karel Gott a Eva Pilarová si boli veľmi blízki ako profesijne, tak aj osobne. Dlhoročné priateľstvo sa zrodilo ešte v 60. rokoch minulého storočia, keď spolu začínali v pražskom divadle Semafor. Ich narodeniny delilo iba 26 dní a obaja zomreli vo veku 80 rokov.

Rozlúčka so speváčkou bola podľa hostí krásna, dojemná a emotívna. Pilarovej manžel, Ján Kolomazník (68) údajne neudržal skryť svoj smútok. „Eva vyzerala na svoje poslednej ceste výborne. Honza to však veľmi oplakal,“ opísal smútočný obrad riaditeľ Febiofestu, Kamil Spáčil, ktorý patril k speváčkiným blízkym priateľom.

Z dôvodu pandémie koronavírusu sa konal obrad iba v menšom počte, za účasti rodiny a najbližších priateľov zosnulej speváčky. Hostia museli dodržiavať prísne opatrenia, a tak ich od seba delili až dvojmetrové rozostupy. Eva Pilarová bude spopolnená vo svojich obľúbených zlatých šatách. Urna spočinie v rodinnej hrobke v Brne, kde ešte stále žije speváčkina 104-ročná matka Františka Bojanovská. Zádušná omša pre širšiu verejnosť sa tak musela presunúť na neurčito.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie