Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Tomáš Klus sa všetkým ospravedlňuje! TOTO mu otvorilo oči!
Zdielať na

Tomáš Klus sa všetkým ospravedlňuje! TOTO mu otvorilo oči!

Archívna reportáž

Obľúbený český spevák Tomáš Klus si v posledných dňoch stihol poriadne zavariť u svojho publika. Teraz prosí o odpustenie.

Tomáš Klus (33) sa v Česku aj na Slovensku teší veľkej obľube. Vždy dobre naladený mladý muž však pred týždňom vzbudil rozruch svojim príspevkom na sociálnej sieti. V ňom totiž otvoril Pandorinu skrinku a dovolil si zľahčovať nákazu koronavírusom.

V príspevku totiž zdieľal štatistiku, kde porovnával bežnú chrípku s kornavírusom. Čísla ukazovali na strane obyčajnej chrípky väčšie nebezpečenstvo. Avšak, takéto porovnávanie podľa fanúšikov nie je objektívne. „Tak logicky, že umrie oveľa viac ľudí na chrípku za rok, keď tento vírus je nám známy len niekoľko týždňov,“ argumentuje jeden z fanúšikov. „Možno by som sa trochu hanbila toto sem dávať,“ vyjadrila sa ďalšia fanúšička. Tento príspevok neskôr Tomáš zmazal.

Tomáš Klus a jeho manželka Tamara spolu nahrali pesničku A pak:

Spevák však svoj názor zmenil, keďže aj v Českej republike bol vyhlásený núdzový stav a svoj názor oľutoval. Behom niekoľkých dní pridával príspevky, kde uznáva svoj omyl. „Ospravedlňujem sa, že som sa nechal uniesť svojou nevôľou voči panike, keď sa vykupovali rúška, múky, keď sa hromadne prijímala pozícia obetí, bez diskusie, bez túžby vedieť viac a poznať „nepriateľa“ zo všetkých uhlov. Chcel som zachovať pokoj, ale v snahe upozorniť na nebezpečenstvo hystérie som zvolil zavádzajúcu formu a v mnohých z vás som vyvolal dojem, že sa vysmievam hrozbe nákazy. Za to sa ospravedlňujem a prijímam zodpovednosť,“ kajal sa spevák na sociálnej sieti.

V príspevku na sociálnej sieti sa Tomáš Klus ospravedlnil:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Omlouvám se, že jsem se nechal unést svou nelibostí vůči panice s níž se vykupovaly roušky a mouky a kdy se hromadně přijímala role oběti, bez diskuze, bez touhy vědět více a poznat “nepřítele” ze všech úhlů. Chtěl jsem zachovat klid, ale ve snaze upozornit na nebezpečí hysterie jsem zvolil zavádějící formu a v mnohých z vás tak vzbudil dojem, že se vysmívám hrozbě nákazy. Za to se omlouvám a přijímám zodpovědnost. Proto prosím sdílejte toto video, je zapotřebí ohleduplnosti, důslednosti, laskavosti a týmového ducha. Věřím, že ne náhodou nás tahle nevídaná situace vyzývá k přehodnocení životních priorit, životního stylu a spatření toho, co opravdu milujeme a přesto se tomu v obyčejných dnech věnujeme okrajově, případně věnujeme pozornost věcem, které to popírají - život sám. Život náš, našich blízkých.. Ctít jej znamená neztracet čas nenávistí, mstou a závistí. Buďme. Zdrávi.

@petrludwig #rouskyvsem

Príspevok, ktorý zdieľa spolu@tomasklus.cz (@tomas_klus),

V ďalšom príspevku už ma na tvári nasadené rúško, ktoré mu ušila jeho manželka Tamara (32), s ktorou má spevák tri deti. Fanúšikovia jeho ospravedlnenie prijali s tým, že si vážia, že svoj názor prehodnotil a postavil sa k nemu zodpovednejšie.

Súvisiace články

Najčítanejšie