Polojasno
24°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Koniec legendárnej kapely pre politiku?! Vyhodili zakladajúceho člena!
Zdielať na

Koniec legendárnej kapely pre politiku?! Vyhodili zakladajúceho člena!

Zdroj: SITA

Je neuveriteľné, čo dokáže politika. Rozhádajú sa pre ňu celé rodiny, aj tie umelecké. Šokujúce je, že sa pre politiku rozbila kapela, ktorá fungovala takmer 40 rokov.

Legendárna americká rapová formácia uplynulý víkend oznámila rozchod s jedným zo zakladajúcich členov. "Public Enemy budú pokračovať bez Flavor Flava,” oznámila skupina s tým, že mu ďakujú za uplynulé roky a želajú mu všetko dobré.

Odpoveď Flavor Flava nenechala na seba dlho čakať: “Ty chceš zničiť niečo, čo sme budovali vyše 35 rokov pre POLITIKU? Som teraz z teba a z tvojich rozhodnutí veľmi sklamaný,” odkázal cez Twitter lídrovi skupiny Chuckovi D.

Vypočujte si jeden z ich hitov, ktorý bol použitý v inkriminovanej kampani:

Jablkom sváru sa malo stať vystúpenie ostatných členov kapely na predvolebnej akcii Bernieho Sandersa. Flavovi a jeho právnikom sa nepozdávalo, že použili jeho podobu, ochrannou známkou chránený imidž s veľkými hodinami zavesenými na krku."To si snáď zo mňa strieľaš! Len za to, že nechcem podporiť nejakého kandidáta," hnevá sa Flav. V najnovšom tweete tvrdí, že už nikdy sa ku kapele nepripojí.

Právnik poslal vedeniu Sandersovej kampane list, v ktorom uznáva, že Chuck síce môže slobodne vyjadrovať svoje politické názory, ale nehovorí tak v mene celej Public Enemy. Samotný Flavor cez Tweety neskôr skonštatoval, že bez neho Public Enemy ani neexistuje.

Chuck D. cez víkend prezradil, že tento spor s Flavorom má korene v dávnejšej minulosti a „jeho posledná kvapka pretiekla už dávno.“ Túto verziu potvrdzuje aj tvrdenie Flava, že mu Chuck D. už niekoľko rokov nevyplatil tantiémy za hudbu, koncerty a reklamné predmety. Public Enemy Radio - formácia vedená Chuckom D, v ktorej pôsobia aj DJ Lord, Jahi a šestica S1W, bude podľa vyhlásenia pokračovať vo vystupovaní a v apríli vydá nový album.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie