Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Neuhádnete, KTO je TOTO! Dozrela ako víno!
Zdielať na

Neuhádnete, KTO je TOTO! Dozrela ako víno!

Archívna reportáž

Je hviezdou prvej kategórie už dobrých 30 rokov, lepšie povedané, dospela k tomu. Zo začiatku rebelka, vždy divoká, vyzývavo rockersky oblečená. Dnes krásna, jemná dáma, vždy dokonale upravená, milujúca bielu. Tú, ktorú má v priezvisku.

Lucie Bílá má 53 rokov, spievať začala ešte v puberte. Vlastným menom Hana Zaňáková sa vtedy učila za krajčírku, no tejto profesii sa napokon nikdy venovať nemusela.

Lucie začínala ako speváčka metalových kapiel Rock-Automat, Arakain či Vitacit. V 80. rokoch sa postupne začala rozvíjať jej sólová kariéra, prvým z hitov bola pieseň Neposlušné tenisky.

Spomínate si na tú pieseň? Nech sa páči:

A presne z tej doby je fotka, ktorú teraz pridala na Instagram. Vlnité vlasy, nohavice s vysokým pásom, retiazka namiesto opasku."Mala som 19 a patril mi svet, aspoň som si to vtedy myslela. Tie nohavice som šila ja, toľko vody od tej doby pretieklo," zaspomínala si Lucie.

Začiatkom 90. rokov prišiel hit Láska je láska a potom už bola Bílá na nezastavenie, jeden Zlatý slávik za druhým. Dnes je aj spolumajiteľkou divadla Ta Fantastika a účinkuje aj v mnohých muzikáloch. Tak skoro sa do speváckeho dôchodku ešte rozhodne nechystá.

Súvisiace články

Najčítanejšie