Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Majú to jednoducho v krvi! Gypsy Jazz festival prilákal TIETO hviezdy!
Zdielať na

Majú to jednoducho v krvi! Gypsy Jazz festival prilákal TIETO hviezdy!

Dobrej a kvalitnej hudby nie je nikdy dosť. Keď sa spojí jazz a gypsy je jej dvojnásobok. Aj preto sa organizátori GypsyJazz festivalu rozhodli hrať fanúšikom kvalitnej hudby až dva dni. V divadle Aréna to opäť žilo horúcimi rytmami, skvelou muzikou a dobrou náladou.

Organizátorom gypsy jazz festivalu sa každý rok darí prilákať nielen slovenské, ale aj svetové hudobne hviezdy. Justin Faulkner je americký bubeník, ktorý už vo svojich trinástich
rokoch hrával s jazzovými legendami z celého sveta.

Z účasti na festivale bol Faulkner nadšený, ako sám povedal: "Festival má dobré meno a som rád, že som mohol počuť aj fantastických domácich hudobníkov".

Ján Berky Mrenica mladší priniesol medzinárodný projekt plný temperamentu. Spojenie jazzu a cigánskej hudby predviedla 19-ročná Vanesska Šarkozi, ktorá si zaspievala so skupinou Šalefuky.

V tomto zoskupení sa líder Milo Suchomel snaží prepojiť rómsku hudbu so slovenským folklórom a balkánskymi farbami dychových nástrojov. Tradíciou Gypsy Jazz Festivalu veľký orchester pod vedením Mila Suchomela. Ako sólisti sa predstavili bubeník Martin Valihora, speváčka Ivana Bagová a Kristína Mihaľová.

Súvisiace články

Najčítanejšie