Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Thomas Puskailer pripravuje unikátny vianočný divadelný koncert. A nebude v tom SÁM!
Zdielať na
Hudba

Thomas Puskailer pripravuje unikátny vianočný divadelný koncert. A nebude v tom SÁM!

Archívna reportáž

Spevák Thomas Puskailer si pre fanúšikov pripravil unikátny vianočný divadelný koncert Tajomstvá vianočného krbu, počas ktorého bude úsmev striedať dojatie. Thomas si zavolal na pomoc spevácke a herecké kolegyne Petru Humeňanskú, Karin Olasovú a Katarínu Ivankovú. Nenechajte si ujsť premiéru Tajomstvá vianočného krbu 22. novembra v bratislavskom Dome kultúry Ružinov.

​Spolu s režisérom Svetozárom Sprušanským a Divadlom Komédie vytvoril Thomas Puskailer predstavenie o Vianociach, o predvianočnom čase, mužsko – ženských prioritách, o očakávaniach, o prípravách, o zhone a tešení sa na najkrajšie sviatky roka.

"Ľudia v predvianočnom čase zabúdajú byť uvoľnení. Sú v zajatí chaosu, stresu, zhonu. A preto by bolo fajn, keď im ponúkneme 90 minút zastavenia sa, harmónie, pokoja a pozitívnej energie. Pripomenutia si tých najobyčajnejších chvíľ, ktoré prežíva takmer každá rodina počas Vianoc. Úsmevné spomienky na tieto okamihy, nadhľad nad prípravami Vianoc, ale aj návrat k prapodstate a skutočnému zmyslu Vianoc. Thomasa, ktorý je pre mňa zosobnením pozitívnej energie, úsmevu a bezstresovosti, som oslovil s touto ideou. A on súhlasil," prezradil režisér Svetozár Sprušanský.

A nebude sám...

Vždy pozitívne naladený Thomas Puskailer, ktorý je známy svojimi ekologickými projektami, má Vianoce veľmi rád. O to viac, ako sa stal otcom syna Noaha. Tento rok ich strávi spolu s rodinou na chate na Liptove.

"Vianoce sú magické – čas pokoja, kedy sa všetci spomalíme a užívame si s rodinou. V divadle sme skvelá partička. Herečky Karin, Petra, Katka a hudobník Ľuboš sú úžasné osobnosti, ľudia a profesionáli, je radosť s nimi spolupracovať. Čo by som si viac mohol priať, sú perfektní. Tento vianočný projekt robíme s veľkou radosťou a veľmi nás to baví, verím, že to budú diváci cítiť," teší sa Thomas.

​Ambíciou predstavenia je divákom priniesť láskavý divadelný projekt, počas ktorého sa herci a speváci porozprávajú s obecenstvom na tému Vianoc. Ale predovšetkým – dať priestor hudbe a piesňam. Tým najznámejším a najľúbeznejším v nových prekladoch slovenských básnikov a textárov Daniela Heviera, Martina Sarvaša a Petra Uličného.

V predstavení si s Thomasom Puskailerom zaspievajú speváčky a herečky Petra Humeňanská, Katarína Ivanková a Karin Olasová. O aranžmány a hudobné podklady sa postaral Ľuboš Brtáň, ktorý si na koncerte aj zahrá.

A  aké by to boli Vianoce bez darčekov? Zopár divákov si z predstavenia  odnesie niekoľko hodnotných darčekov.

"Príďte vy všetci, ktorí ste nezabudli snívať, tešiť sa, usmievať sa. Pozývame vás k nášmu malému rodinnému krbu. Veríme, že sa pri ňom zohrejete a bude vám len tak obyčajne a ľudsky príjemne," pozýva Thomas Puskailer. 

A kde môžete predstavenie vidieť VY?

22.11. 2019 Bratislava - Dom kultúry Ružinov - premiéra

10.12. 2019 Bratislava - Dom kultúry Ružinov

14.12. 2019 Mojmírovce - Dom kultúry

15.12. 2019 Bojnice - Kultúrne centrum Bojnice

18.12. 2019 Banská Bystrica - Aula SZU

19.12. 2019 Kežmarok - Mestské kultúrne stredisko

Súvisiace články

Najčítanejšie