Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Príšerné utrpenie! Speváčka priznala chorobu, ktorá ju bolestivo ochromuje!
Zdielať na

Príšerné utrpenie! Speváčka priznala chorobu, ktorá ju bolestivo ochromuje!

Zdroj: Instagram/SF

Patrí medzi speváčky, ktoré majú obrovský vplyv na svetovú popmusic napriek tomu, že jej tvár pozná neveľa ľudí. Hoci je na hudobnej scéne už vyše dvadsať rokov, preslávila sa až v posledných rokoch.

Speváčka s jedinečným hlasom, Austrálčanka Sia Furler, oslávi 18. decembra 44. narodeniny. Jej život je popretkávaný bolesťou, aj osobnou tragédiou a z nej plynúcou depresiou. Teraz priznala ďalšiu krutú diagnózu.

Svoj prvý album nahrala Sia už v roku 1997, no jej hlas sa stal svetovo známym až pri spolupráci s britskou kapelou Zero 7, s ktorou nahrala viacero hitov. Počuť naživo ju mohli aj fanúšikovia zo Slovenska na známom trenčianskom festivale v roku 2006.

V roku 1997 zažila tragédiu, keď počas toho, ako sa sťahovala k priateľovi do Londýna, jej telefonicky oznámili, že zahynul pri autonehode. Po jeho smrti sa stala závislou na alkohole a liekoch proti bolesti a depresii. Dokonca napísala aj list na rozlúčku, o samovraždu sa ale napokon nepokúsila. 

O desať rokov neskôr sa vrátila na scénu, no už po troch rokoch všetky plány pre chorobu štítnej žľazy zrušila. Teraz sa na svojom Twitteri priznala k ďalšej chorobe, ktorá jej znepríjemňuje život.

"Ahojte, trpím chronickou bolesťou, mám neurologickú chorobu Ehlers Danlos, a chcela som len povedať tým z vás, ktorí trpia bolesťami, či už fyzickými alebo psychickými, že vás ľúbim, vydržte to. Život je pekelne ťažký. Bolesť demoralizuje, a nie ste v tom sami," znie celé posolstvo, ktoré Sia zverejnila. Pod statusom sa ozvalo prekvapivo veľa ľudí, ktorí trpia rovnakou chorobou.

Sia sa stala svetoznámou sólistkou pred piatimi rokmi, nielen pre spoluprácu s DJ Guettom, ale aj po vydaní albumu 1000 Forms of Fear, z ktorého sa napríklad hity Chandelier a Elastic Heart stali skutočnými trhákmi. Iste aj vďaka klipu s hercom Shia LeBoufom a mladou tanečnicou Maddie Ziegler, ktorá odvtedy Siu neustále sprevádza a vytvorila akési jej alter ego, keďže Sia svoju tvár skrýva pod parochňami. 

Súvisiace články

Najčítanejšie