Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Speváka kapely Lucie okradli! Škoda za pol milióna!
Zdielať na

Speváka kapely Lucie okradli! Škoda za pol milióna!

Archívna reportáž

David Koller nemá za sebou práve príjemnú skúsenosť. Do nahrávacieho štúdia sa ktosi vlámal a ukradol majetok v hodnote pol milióna českých korún, čo je v prepočte zhruba 20 tisíc eur.

V nahrávacom štúdiu práve líder kapely pracuje na novom sólovom albume, píše portál Blesk. Preto najväčšia škoda, ktorú zlodej spôsobil, nie je materiálna, ale duševná.

Zlodej ukradol hudobné nástroje, medzi ktorými boli aj vzácne gitary, napríklad aj tá, na ktorej Koller zložil megahit Amerika.

Minulý rok vydala kapela nový album EVOLUCIE:

​Za najväčšiu škodu ale možno považovať krádež notebooku a dvoch diskov so zálohou, kde mal David uloženú kopu materiálu na nový album. "Nám najviac vadia tie pesničky, o ktoré sme prišli, a na ktoré si snáď aj spomenieme, ale bude to ďalšia práca znovu dokola," posťažoval sa hudobník.

Zlodej musel byť štíhly človek, s vidinou bohatého lupu totiž nedbal prekonať aj mreže na oknách. "Tá mreža, ktorú podliezli, mala 19 centimetrov," opísal stav David Koller.

Pred dvomi rokmi sa stala podobná krádež u hudobníka Vladimíra Mertu. "Povedal, že je to už štvrté vykradnuté štúdio, tak možno sú to ľudia, ktorí sa na to špecializujú," premýšľa nahlas nahnevaný Koller. Pre budúcnosť plánuje dôslednejšie zálohovať, nech sa podobnej strate jeho tvorby predíde.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie