Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Lady Gaga má problém! Pre oscarovú pieseň Shallow ide na súd!
Zdielať na

Lady Gaga má problém! Pre oscarovú pieseň Shallow ide na súd!

Archívna reportáž

Snáď nie je človek, ktorému by sa duet Lady Gaga a Bradleyho Coopera aspoň trochu nepáčil. Pieseň, ktorej prevedenie pred kamerami rozprúdilo debaty o iskrení medzi speváčkou a hercom, údajne nie je dielom Lady Gaga.

Popovej hviezde pohrozil neznámy pesničkár mnoho miliónovou žalobou. Tvrdí, že melódiu piesne Shallow ukradla z jednej z jeho skladieb.

Neznámy pesničkár menom Steve Ronsen je presvedčený o tom, že jeho pieseň s názvom Almost, ktorú zverejnil v roku 2012, sa stala inšpiráciou pre megahit Lady Gaga. Konkrétne ide o akordy v postupnosti G, A, B.

Toto je pieseň, ktorej autorom je Ronsen:

"Pán Ronsen a jeho právnik sa pokúšajú prísť ľahko k peniazom na úkor úspešnej umelkyne," myslí si o žalobe právny zástupca Lady Gaga. "Je to hanebné a nesprávne," dodal.

Právnik Steva Ronsena sa ale vyjadril jasne: "V snahe vyriešiť túto záležitosť priateľsky, poskytla moja kancelária právnym zástupcom Lady Gaga, na ich žiadosť, oficiálnu správu od renomovaného a rešpektovaného muzikológa a profesora, ktorý je presvedčený, že je tam zjavná podobnosť tempa, melódie, rytmu a harmónie medzi časťou oboch piesní".

Podobnej skúsenosti aktuálne čelila aj Katy Perry, súd prehrala:

​Samotný spevák popiera nekalý zámer a tvrdí, že je veľkým obdivovateľom Lady Gaga. "Viackrát som už bol upozornený, že pieseň Shallow znie ako moja. Nevyhľadal som to ja, ani som nevidel ten film, obdivujem Lady Gaga a len som sa tomu chcel dostať na korienok," tvrdí Steve Ronsen. Zrejme mu ale napadlo, že pri dokazovaní by sa dalo prísť aj k slušným peniazom a tak to skúša.

Pieseň Shallow je prvou v histórii, ktorej sa podarilo získať tri najvyššie ocenenia - cenu Grammy, Zlatý glóbus, aj tzv. Oscara. Pre Lady Gaga to nie je prvá žaloba za plagiátorstvo. Zažila to pri piesni Born this way aj Judas.

Súvisiace články

Najčítanejšie