Zatiahnuté
20°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Ed Sheeran prekonal historický REKORD! Toto číslo ho nenechalo chladným!
Zdielať na

Ed Sheeran prekonal historický REKORD! Toto číslo ho nenechalo chladným!

Archívna reportáž

Osem rokov držala rekord legendárna írska kapela U2 so svojím 360° turné. Potom prišiel jeden nenápadný hrdzavý chlapec a Guinessova kniha sa musí prepisovať.

Anglický spevák Ed Sheeran prekonal historický rekord kapely U2 a jeho aktuálne turné Divide sa stalo najpredávanejšou koncertnou šnúrou všetkých čias. Vrátane tržby za piatkový koncert v nemeckom Hannoveri sa na Sheeranove turné predali lístky v prepočte za približne 663,8 milióna eur.

Dvadsaťosemročný spevák tak prekonal celkové tržby za turné írskych U2 z roku 2011, ktoré boli vo výške v prepočte približne 663 miliónov eur. Informovala o tom spoločnosť Pollstar, ktorá sa venuje hudobnému biznisu.

Ed Sheeran bral jednu cenu za druhou aj minulý rok:

"Práve som sa dozvedel, že turné Divide bude najpredávanejším turné všetkých čias - to je úžasné! Som veľmi šťastný, že som mohol zažiť všetky tie nádherné krajiny a obecenstvá počas posledného dva a pol roka. Ďakujem fanúšikom a každému, kto sa o to pričinil," reagoval na tieto správy Sheeran.

"Turné Divide dnes zlomilo historický rekord kapely U2. Je najnavštevovanejším a najpredávanejším turné všetkých čias. Ďakujem veľmi pekne každému jednému z vás, kto ste prišli na šou," napísal na Instagram vďačný Ed.

Najpodstatnejšou je al ďalšia veta: "Ostáva ešte 12 vystúpení, nikdy na to nezabudnem". Sheeranove turné tak na záver doterajší rekord prekročí o obrovskú sumu a nastaví latku poriadne vysoko.

Súvisiace články

Najčítanejšie