Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Ďuricova Holubička dostala symfonickú podobu
Zdielať na

Ďuricova Holubička dostala symfonickú podobu

Archívna reportáž

Slovenský spevák Adam Ďurica zverejnil novú verziu skladby Holubička. Duet s ním naspievala autorka textu Sima Martausová. Novinku nahrali v sprievode 40-členného symfonického orchestra.

 "To, že táto skladba vôbec vznikla, vnímam svojím spôsobom ako zázrak, keďže ani neviem, ako mi napadlo napísať mužský text. Mala som ju odloženú v zásuvke, že ju raz možno použijem. Neskôr sa mi ozval Adam, či pre neho nemám nejaký text. Toto určite nebola nijaká náhoda," povedala speváčka.

"Keď som prvýkrát čítal ten krásny text, okamžite mi v hlave znela melódia. Cítil som, že sa to spojilo a s výsledkom som nadmieru spokojný. To isté možno povedať aj o spolupráci so Simou, ktorá bola od začiatku až do konca perfektná," priznal Ďurica.

​O orchestrálnu inštrumentáciu, v ktorej znejú napríklad sláčiky, vibrafón, či tympany, sa postaral hudobný skladateľ Adrián Harvan. Hudbu nahral Symfonický orchester Slovenského rozhlasu pod dirigentskou taktovkou Adriána Kokoša.

Skladbu si vypočujte TU.

"Keď nám pustili našu pieseň Holubička v upravenej verzii so symfonickým orchestrom, mal som zimomriavky po celom tele. Je neuveriteľné, ako sa vyvíja príbeh tejto skladby. Som nadšený," vyhlásil autor hudby.

"Veľmi sa teším a je pre mňa cťou, že som sa mohla podieľať na takomto krásnom diele. Pre rozprávku Vianočné želanie som trošku upravila text. Symfonická verzia Holubičky je podľa mňa nádherná. Aďo Havran to krásne zaranžoval a keď som to prvýkrát počula, bola som dojatá. Verím, že sa pesnička aj rozprávka budú páčiť a že ľudí potešia," dodala hudobníčka.

Vypočujte si skladbu v originálnom znení:

Súvisiace články

Najčítanejšie