Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Kate a William odleteli na Cyprus, vojakom odovzdali darčeky
Zdielať na

Kate a William odleteli na Cyprus, vojakom odovzdali darčeky

Členovia britskej kráľovskej rodiny majú plné ruky práce. Blížia sa Vianoce a tak sa rozpŕchli do sveta, aby šírili sviatočnú pohodu, radosť a lásku.

Tradičnou vianočnou piesňou privítali britskú kráľovnú Alžbetu II. na otvorení národného centra na pomoc zraniteľným deťom v Londýne.

Kráľovná zavesila na vianočný stromček jednu z ozdôb, ktoré ho budú skrášľovať v nasledujúcom období.

Ťažké odlúčenie

K najvtipnejšej situácii došlo v priestoroch novootvoreného centra. Keď deväťdesiatdvaročnej panovníčke predstavovali adoptovaného syna Davida a Carrie Grantovcov, chlapec sa tak zľakol, že skočil na všetky štyri a zmizol preč.

Vojvoda a vojvodkyňa z Cambridge to mali pri šírení vianočnej nálady o niečo zložitejšie. Kráľovský pár odletel na Cyprus, kde sa stretli s vojakmi personálom, slúžiacim na tamojšej britskej vojenskej základni.

"Spolu s Catherine sme chceli oceniť Vašu prácu a obeť, ktorú prinášate pre dobro nás všetkých. Z čias, keď som nosil vojenskú uniformu obaja veľmi dobre vieme, aké môžu byť tieto odlúčenia ťažké. O to viac si ceníme to, čo pre nás robíte," povedal princ William.

​Pre princa Williama bola táto návšteva skutočne výnimočnou. On sám bol totiž dlhé roky súčasťou britských leteckých jednotiek. Do výslužby odišiel až pred piatimi rokmi, krátko po narodení jeho najstaršieho syna Georgea.

Súvisiace články

Najčítanejšie