Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Princ temnoty oslavuje sedemdesiatku
Zdielať na

Princ temnoty oslavuje sedemdesiatku

Archívna reportáž

Ozzy Osbourne oslavuje sedemdesiate narodeniny. Ako sám povedal, už neraz sa pozeral smrti do očí. Napriek tomu je stále medzi nami. A neustále tvorí.

3 decembra sa narodil anglický hudobník Ozzy Osbourne, vlastným menom John Michael Osbourne. Preslávil sa ako spevák heavymetalovej kapely Black Sabbath, ktorá vznikla v roku 1968 v Birminghame.

​V roku 1978 im vyšiel album Never Say Die!, po ktorom Osbourna zo skupiny vyhodili pre alkoholovú a drogovú závislosť. Ďalší radový štúdiový počin s Black Sabbath vydal až v roku 2013. Nahrávka, ktorá debutovala na prvej priečke UK Chartu, má názov 13.

Ako sólový umelec vydal Osbourne jedenásť radových počinov, pričom zatiaľ posledný Scream vyšiel v júni 2010. Na konte má tiež niekoľko koncertných záznamov, kompilácií alebo EP nahrávok.

Hudobník, známy aj z reality šou Osbournovci, získal množstvo ocenení. V roku 2006 ho ako člena Black Sabbath uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.

Čo povedal

* Viem, že som úplný blázon… (1975)

* Nie som spevák! Skôr šoumen, blázon a samotár… (1980)

* Neslávim Halloween každý rok. Mám ho každý večer. (1988)

* Nemám žiadne koníčky, nepracujem v záhradke, ani nezbieram známky. Zbieram fľaše od vypitého piva a súdne obsielky. (1989)

* Na pódiu vyzerám ako monštrum. Doma som len poslušné morča… (1989)

* Jedna z vecí, ktoré ma prekvapujú, je, že ešte aj dnes sa nájdu ľudia, ktorí sa ma spýtajú: Ozzy, fakt si vtedy na pódiu odhryzol tomu živému netopierovi hlavu? Teda, ak to neviete, tak ste museli doteraz žiť niekde v jaskyni. (1990)

* Myslím si, že ja a moja žena Sharon sme boli stvorení jeden pre druhého. Veď kto iný by dobrovoľne chcel žiť so mnou? (1990)

* Bývam v takom bohom zabudnutom kúte, že môžem bežať aj 50 kilometrov, kým by som stretol živého človeka. (1991)

* Od počiatku kariéry som sa zmenil len tak, že som to prežil. (1992)

* Najviac v živote nenávidím vyhadzovať kamarátov z kapely. (1992)

* Nikdy som nevidel UFO, ale verím, že existuje. Bolo by hlúpe a domýšľavé myslieť si, že sme jediným inteligentným životom, ktorý sa rúti galaktickým priestorom. (1994)

* Ak stúpate hore, stretnete veľa ľudí, ktorých by ste nemali utláčať. Stretnete ich totiž všetkých zas, keď spadnete na dno. (1999)

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie