Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Hudobné hviezdy pozývajú na jedinečný koncert v Bratislave
Zdielať na
Hudba

Hudobné hviezdy pozývajú na jedinečný koncert v Bratislave

Archívna reportáž

Zažite jedinečnú príležitosť vidieť na jednom pódiu Helenu Vondráčkovú, Leonu Machálkovú, Daniela Hůlku, Nelu Pociskovú, Petra Koláře, Juraja Baču, Janka Slezáka a Martina Chodúra. Notoricky známe hudobné hity doplní svojim skvelým umením tanečné zoskupenie CreDance. To všetko už 7. novembra v Bratislave.

Jeden by oslávil osemdesiate narodiny, druhý nás opustil pred piatimi rokmi. Skladateľ Karel Svoboda a nezabudnuteľný režisér Jozef Bednárik by boli pyšní na projekt, ktorý sa uskutoční pod záštitou Nadácie Kvapka nádeje a Nadácie Jozefa Bednárika koncert s názvom Od Lady Carneval k Draculovi. Siedmeho novembra si budú môcť veľkolepú šou vychutnať fanúšikovia v Bratislave.

​Pri tejto príležitosti odštartovala koncertná šnúra s najväčšími hitmi a umelcami, s ktorými obaja spolupracovali. V Košiciach zdvihli divákov zo stoličiek.

Na jednom pódiu sa stretli Helena Vondráčková, Leona Machálková, Daniel Hůlka. "Karel Svoboda bol môj muzikálový otec. Strávili sme spolu veľa času. Boli sme výborní kamaráti, bol výnimočným človekom. Taký na svete neexistuje," povedal spevák.

V Bratislave vystúpia okrem iného aj Nela Pocisková, Petr Kolář, Juraj Bača, Martin Chodúr a tanečná formácia CreDance.

"Máte sa na čo tešiť. Budeme spievať krásne skladby, ktoré určite všetci poznajú," povedala Nela Pocisková v pozvánke.

"Budete počuť tie najslávnejšie a najkrajšie hity, ktoré napísal Karel Svoboda. Tešíme sa na vás," pozýva božská Helena Vondráčková.

https://www.instagram.com/p/BpXEnKMl_0u/?taken-by=helenavondrackovaofficial

Hudobné čísla budú sprevádzané symfonickým orchestrom a kapelou, svetelnými efektmi a scénickým tancom.

Pozrite si archívnu reportáž a dojímavú reč Daniela Hůlku, ktorý obom umelcom v Bratislave zaspieva do neba:

Nezabudnuteľní muži

Karel Svoboda tvoril pre najväčšie hviezdy hudobnej scény v Československu na čele s Karlom Gottom, pre ktorého zložil viac ako osemdesiat hitov.

Legendárne sú jeho melódie k filmom Soľ nad zlato, Z pekla štěstí, Což takhle dát si špenát, Ako sa budia princezné a Tři oříšky pro Popelku.

V celej Európe sa kultovou stala aj jeho hudba k seriálom Včielka Maja, Cirkus Humberto, Tao Tao, Létající Čestmír, Pinocchio, Návštěvníci, Kačenka a strašidla. Nezabudnuteľnými zostanú úspešné muzikály Dracula, Noc na Karlštejně a Monte Cristo.

Jozef Bednárik režíroval mnoho úspešných muzikálových, operných, činoherných, ale aj baletných predstavení na Slovensku, Českej republike a v zahraničí. Medzi jeho najúspešnejšie činoherné inscenácie sa zaradili významné hry medzi inými Titus Andronicus, Meštiak šľachticom, Dom Bernardy Alby či Jarné prebudenie.

​Preslávil sa aj naštudovaním najznámejších operných diel Don Giovanni, Don Carlos, Carmen  alebo Turandot.

​Legendárne zostávajú jeho muzikálové skvosty Jozef a jeho zázračný farebný plášť, Kabaret, Adam Šangala, Klietka bláznov, Donaha!, a aj Fidlikant na streche.

Súvisiace články

Najčítanejšie